Tot mai multi straini vor sa-si faca nuntile in conacele romanesti. Platesc pana la 20.000 de euro

23-06-2013 19:40

Conacele boieresti si castelele din Romania atrag tot mai multi turisti straini. Si atat sunt de incantati nemtii, englezii sau israelienii, incat unii dintre ei aleg sa isi uneasca destinele in aceste locuri.

Nu conteaza ca ajung sa plateasca si 20.000 de euro pentru o nunta.

Avi si Iuliana s-au cunoscut in urma cu doi ani. El este din Israel, ea din Romania. Imediat ce s-au gandit sa isi uneasca destinele si-au propus ca si nunta lor sa fie una deosebita. Zile in sir au cautat pe internet locuri unde ar putea sa faca petrecerea si, in cele din urma, au gasit un conac aflat la 70 de kilometri de Iasi. Au gasit aici un peisaj de vis, naturalete si traditionalul romanesc.

Iuliana Victor, mireasa: "Ideea mea de mult era sa am nunta intr-un castel. Bine, acesta nu este un castel, este un conac, dar semana foarte mult cu ceea ce-mi doream eu..."

Conacul Polizu a fost construit in anul 1878 de catre familia Ghica. Pana acum 8 ani, a fost lasat in paragina, dar un iesean s-a decis sa investeasca 2 milioane de euro pentru a-l readuce la viata.

Silvia Stefanuca, reprezentant Conacul Polizu: "Suntem destul de cautati de straini din Europa, avem si cateva cereri, dar, de regula cei mai multi sunt oaspeti de prin Statele Unite sau alte continente... Meniul poate sa varieze intre 50 de euro si 70 de euro."

Si castelul Bran a devenit deja faimos pentru nuntile elegante pe care le gazduieste. Aici si-au unit deja sufletele 4 cupluri de straini si in peste 2 luni va urma inca un cuplu de germani.

Cei care se ocupa acum de castel isi amintesc cu drag de una dintre nunti, a unui ofiter englez

Alexandru Priscu, directorul castelului: "In sala de muzica a avut loc si cununia religioasa dintre cupluri. Chiar in acest loc unde este covorul azi invitatii fiind asezati in spatele meu in partea dreapta erau cu covorul rosu intre tabere."

La Castelul Bran o astfel de nunta costa intre 8.000 si 18.000 de euro.


VIDEO PROTVPLUS.RO