Românii, îndrăgostiți de drumurile și serviciile din Grecia. Cât costă o casă cu terasă în Thassos

30-04-2019 17:55

Românii care au ales Grecia pentru un sejur de Paște sau de 1 Mai preferă destinația nu doar pentru că este aproape. Au găsit acolo o infrastructură excelentă și servicii foarte bune.

Grecii au investit milioane de euro din fonduri europene și știu cum să-i atragă pe turiști în țara lor. Cei care pleacă în Grecia pornesc la drum noaptea ca să scape de ambuteiajele de la noi din ţară.

După ce trec de graniţa dintre Bulgaria şi Grecia, lucrurile se schimbă radical. Pe autostrăzile netede ca în palmă, românii ajung fără efort în orice punct al ţării. Şi pe insule se ajunge foarte uşor. Feribotul respectă un program strict chiar şi în perioade foarte aglomerate.

Insula Thasos de pildă, cam de mărimea Bucureştiului, dar cu o populaţie de numai 14.000 de suflete, are o şosea de coastă impresionantă, pentru ca vizitatorii să poată admira peisajul din maşină.

Acolo unde relieful permite, există chiar şi piste pentru biciclişti. Şi nu doar infrastructura este bine pusă la punct. Grecii au amenajat şi zonele unde sunt vestigii arheologice.

Un sanctuar din secolul V înainte de Hristos de pe Thasos a fost descoperit într-o livadă de măslini. Ca să poată fi vizitat de turişti, locul are alei pietruite şi sistem de iluminat, plus indicatoare în mai multe limbi străine. Lucrările au costat o jumătate de milion de euro, bani europeni.

Iar românii care s-au îndrăgostit de Grecia îşi cumpără case de vacanţă. O casă de 70 de metri pătraţi, cu terasă, costă aproximativ 80.000 de euro. Cei care vor să-şi construiască una, trebuie să ştie că autorizaţiile se obţin foarte greu. Iar casele trebuie să respecte stilul tradiţional şi să nu afecteze natura.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO