Romania, destinatia preferata a turistilor de divort. Cum au ajuns strainii sa se desparta la noi

Dată publicare: 15-08-2011 14:20
Dată actualizare: 29-10-2012 10:01


Divort

Romania devine destinatia preferata a "turistilor de divort", intrucat procedurile sunt mai rapide si mai ieftine decat in late tari.

O firma italiana, de exemplu, ofera servicii de desfacere a casatoriei in tara noastra all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, pentru echivalentul a minimum 5.000 de dolari, relateaza New York Times.

Jurnalistii americani relateaza despre un cuplu care a venit la Bucuresti de la Bologna, pentru o singura zi, cu unicul scop de a semna documente de rezidenta in Romania. Cei doi soti spera ca in cateva luni casnicia lor va fi desfacuta legal.

Practic, dupa ce obtin rezidenta, cuplurile pot cere divortul dupa doar sase luni, evitand astfel perioada de separare de trei ani, obligatorie in legislatia italiana.

Romania a devenit destinatia preferata a "turistilor de divort", potrivit oamenilor care lucreaza in acest domeniu. Ei afirma ca divortul in Romania este ieftin, rapid si procedurile sunt destul de flexibile.

Spania, Franta si Marea Britanie sunt si ele destinatii populare pentru divort, insa Romania este cunoscuta ca fiind o tara mai ieftina cu proceduri mai rapide.

Sursa: Pro TV

Tags: divorturi,


VIDEO PROTVPLUS.RO