Plaja din Gostinu, o încântare pentru turiști. Se află la doar o oră de București

Ultima actualizare: 24-08-2017 16:16

Dacă vara asta n-aţi pus încă piciorul pe nisipul de la mare, poate ar trebui să-l încercaţi pe cel de pe malul Dunării.

La Gostinu, în apropiere de Giurgiu, va aşteaptă o plajă mare cu nisip fin, iar intrarea în apele Dunării e domoală, aşa că mulţi vin să se scalde în fluviu.

De la Bucureşti până la Gostinu sunt doar 70 de kilometri, care se fac cam într-o ora. Odată ajunşi în localitate, părăsiţi drumul principal şi luaţi-o la dreapta peste dig.

În doar câteva minute ajungeţi pe plaja de la malul Dunării.

Turist: "Am căutat un loc să ieşim la plajă, lângă apă, aproape de Bucureşti să nu mergem 3 ore până la mare. Am venit total nepregătiţi şi am venit cu maşina, cu astea de pe noi, avem un cearşaf, umbrelele sunt gratis, e splendid, e foarte foarte tare aici şi merită dacă stai noaptea."

Turist: "Am venit pentru asta mică, are un an şi 4 luni, am fost la mare la munte şi am zis să mergem undeva inedit unde n-am mai fost niciodată, la Dunăre, rămânem peste noapte, mâine în jurul prânzului mergem spre Bucureşti, acasă."

Cu toţii ştim că weekend-urile de vara pot fi cumplite în Capitală. O alternativă, dacă bugetul nu-ţi permite la mare, este plaja din Gostinu.

"Marea fără valuri" au denumit-o localnicii. Plaja se întinde pe o distanţă de 1 kilometru şi jumătate şi este o oază de linişte, pe malul Dunării.

Nisipul parcă e mai fin decât cel de la malul marii, iar apa limpede, numai bună de o baie. Dacă soarele este prea puternic la prânz, va puteţi adăposti în pădurea care înconjoară plaja.

Turist: "E prima oară când vin, de pe net a aflat soţia şi arată gozav, adică chiar ne simţim bine, e că un fel de Vama Veche, aşa fără stăpâni prea mulţi. Sunt de vreo juma de ora venit, da-mi place, o să vin mai des. E superb, cred că nici nu ar merita prea multă amenajare, ar strică locul. E sălbatic, e frumos!"

Majoritatea celor care ajung la plajă din Gostinu vin dimineaţa şi pleacă seara, dar cine vrea să doarmă în linişte, îşi poate pune cortul pe malul Dunării.

Dacă nu venit pregătiţi cu o lada frigorifică, vă puteţi aproviziona cu băuturi reci şi îngheţată de la barul de pe plajă.

Trebuie să ştiţi că nu este o plajă amenajată şi nu există salvatori în caz de înec. Aşa că dacă vreţi să faceţi baie în apele fluviului, sunteţi pe cont propriu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO