Locurile de poveste din România în care vă puteți petrece vacanța, la prețuri accesibile

Ultima actualizare: 28-06-2020 20:33

Precauți ori pur și simplu neliniștiți de perspectiva carantinei la întoarcerea de peste graniță, mulți români au ales vara aceasta vacanțele în țară.

În iunie numărul turiștilor din Delta Dunării s-a dublat, în raport cu aceeași perioadă a anului trecut. Oamenii se pot relaxa în case lipovenești sau hoteluri de cinci stele. De mese, se ocupă ba gospodinele locului, ba câte un maestru veritabil școlit peste hotare.

Ascunse printre salcii și păpurișul înalt și des, pe câte un petic de pământ răsărit ca prin minune, se află resorturi unde natura face casă bună cu luxul.

Spaţiul este generos, aşa că din start este înlăturată o grijă. Cei care caută și mai multă intimitate pot opta pentru un bungalou. Activităţile sunt menite să îi încarce pe oameni cu energie bună.

Anamaria Ochetan, reprezentant resort: "Am înţeles de la oaspeţii noştri prin feedback-uri că este nevoie de foarte multă intimitate. Un bungalou ne oferă atât intimitate cât şi terasa noastră proprie, dacă dorim putem să facem aici room service-ul".

Un pachet de șase nopți de cazare, într-un apartament de cinci stele, cu mic dejun și acces la toate facilitățile, costă însă în jur de 2.000 de euro.

În Sfântu Gheorghe, în schimb, exact între Dunăre și Mare, ofertele sună ceva mai tentant. 600 de euro pentru aceleași 6 nopți de cazare și prima masă a zilei. Plus un colț de Românie prea puțin călcat de turiști.

Liliana Smira, general manager resort 4 stele: "Le permite turiştilor să se simtă în siguranţă, se pot plimba prin resort fără să trebuiască neapărat să poarte mască .Pot să se bucure de natură, pot să se bucure de mare".

Gurmanzii sunt în paradis. Fără prea multe artificii, peștele trece - scurt! - pe grătar.

Cei care vor să simtă natura cât mai aproape se pot caza și la localnici. Şase nopţi la pensiunile mici ori gospodarii autorizate costă în medie 1.000 de lei, iar mesele zilnice nu trec de 50 de lei de persoană.

În Deltă se poate ajunge şi cu maşina, nu doar cu barca. În Sarichioi, de exemplu, o vacanţă de o săptămână este în jur de 3000 de lei.

Patronatele spun că de ani buni nu au mai avut atât de mulţi turişti români. Numărul oaspeților este dublu față de cel din 2019.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO