Tara in care au aparut oameni dezbracati pe stanci, pe plaje, prin restaurante

Dată publicare: 08-08-2011 07:46
Dată actualizare: 07-10-2012 19:41


Leaganul nudismului in Europa face tot posibilul sa-si aduca inapoi turistii iubitori de libertate absoluta pe plaja.

Croatia are zeci de plaje si statiuni dedicate nudistilor, care nu trebuie sa se imbrace nici pe strazi, nici in restaurante sau hoteluri. Iar acolo unde baile de soare in pielea goala nu mai prind, croatii isi invita musafirii la o incursiune in tunelurile si buncarele in care au luptat partizanii.

Cum s-a vazut "socul" de la 20 cm distanta. GALERIE FOTO

Dupa razboaiele care au destramat fosta Iugoslavie, cand turistii au reinceput sa vina, nudistii au fost printre cei dintai. Acum reprezinta 15% din cei 10 milioane de straini, care viziteaza Croatia anual.

Vaduva dependenta: Prima data am bagat degetul. VIDEO

Se spune ca nudismul a devenit un fenomen la sfarsitul anilor '30, cand dupa abdicare, regele Angliei Edward al VIII-lea si sotia sa, Walis Simpson, le-au cerut autoritatilor croate permisiunea sa inoate goi. Moda a prins in asemenea masura, incat croatii au deschis in urma cu 50 de ani, prima statiune de nudisti din Europa. In prezent, Croatia are peste 30 de astfel de plaje.

Acolo unde hainele raman totusi pe turisti, croatii propun alte tentatii, pe langa cele oferite deja de natura. Excursii tematice, prin sistemul incredibil de fortificatii, agatate intre munti si apele Adriaticii.

Pentru 70 de dolari de persoana, ghizii ii plimba pe turisti cu vehicule militare si le ofera explicatii despre luptele dintre partizani si nazisti sau despre sistemul de aparare, conceput pe vremea lui Tito si abandonat de Belgrad, in anii '90 ai secolului trecut.

Citeste si: Scandalul pozelor sexy la 10 ani. Mama fetitei reactioneaza si ii sterge conturile de pe internet


VIDEO PROTVPLUS.RO