Delta Dunării, o destinaţie pentru vacanţa de Paşte. Preţul plătit pentru o zi într-un loc fermecător
Mii de turişti, romani şi străini, cauta liniştea acestui loc fermecător. Dacă adăugăm şi preparatele tradiţionale din pește proaspăt, înţelegem de ce numărul oaspeţilor a crescut cu 40% într-un singur an.
În cocheta localitate pescăreasca Sfântu Gheorghe apusul dezvăluie culori ireale. Peste doar câteva zile, în localitatea de la gurile Dunării, mii de turişti romani şi străini îşi vor petrece, în acest colţ fermecat de lume, sărbătorile de Paşte. Vor locui în case bătrâneşti salvate de la distrugere şi transformate în pensiuni tradiţionale.
Cătălin Ivanov, proprietar pensiune: "Vreau să vă spun că tot ceea ce vedeţi aici sunt de pe timpul când a fost construit, geamurile, uşile, este o casă construită în anii '50, este tipic Delta Dunării. Aceasta barcă a fost folosită de bunicul meu în anii '60 la pescuit de scrumbie."
La pensiunile din Sfântul Gheorghe o să daţi 100 de lei pe zi. Costurile cresc, în medie, cu 50 de lei de persoană pentru micul dejun şi cina.
La acest resort de patru stele, pachetul cu trei nopţi de cazare, mic dejun şi cine tradiţionale este de 170 de euro.
Laurenţiu Butuc, administrator complex turistic: "Credem că Delta şi Sfântul Gheorghe sunt locuri unice în care te poţi bucura de linişte, de natură, e o relaxare, o evadare în mijlocul acestui loc superb."
Când vine vorba despre bucatele de Paşte, chiar dacă sunteţi în Delta Dunării, nu vă faceţi griji că nu veţi avea miel. Gazdele s-au pregătit pentru toate gusturile. Şi totuşi bucătarii vă îndeamnă să încercaţi minunatele preparate locale.
După mâncare n-ar fi rău o plimbare pe canale, să admiraţi pelicanii. Cu doar 50 sau 100 de lei puteţi ajunge cu barca în locuri rămase parcă de la facerea lumii. Potrivit autorităţilor din turism, anul acesta, de Paşte, cele mai vizitate localităţi din Delta vor fi Sfantu Gheorghe, Mila 23, Dunavat şi Murighiol.