Cum se distrează brazilienii la Carnavalul de la Rio. „Este momentul pentru fericire”


Ultimul update: Duminica 23 Februarie 2020 11:11
Data publicarii: Duminica 23 Februarie 2020 10:06
Categorie: Stiri Turism

Carnavalul de la Rio de Janeiro este în plină desfășurare, spre încântarea miilor de oameni care petrec într-o aglomerație pestriță.

Localnicii și turiștii se bucură de muzică și dans, iar din peisaj nu lipsesc, evident, costumele care mai de care mai colorate. Dar și voia bună.

Cartierul Santa Teresa a fost luat cu asalt de oameni îmbrăcaţi în costume colorate. Localnici şi turişti deopotrivă au dansat şi au cântat în voie, deşi pe străzile înguste nu mai aveai loc să arunci un ac.

Bărbat: „Suntem aici pentru a ne distra. Mi-aş dori ca întreg anul să fie la fel, cu oameni care se împrietenesc, care împart şi se distrează, pentru că Rio de Janeiro are nevoie de aşa ceva, de oameni care se distrează pe străzi.”

Atmosfera specifică sărbătorilor din Brazilia a fost întreţinută de formaţii locale, care, neobosite, au ținut ritmul de samba ore în șir.

Bărbat: „Parada Carmelitelor este o sărbătoare tradiţională care se desfăşoară de ani de zile. Oamenii din Rio ştiu că aduce bucurie, chiar şi în situaţia actuală prin care trecem în Brazilia şi în Rio de Janeiro. Acesta este momentul în care ne oprim pentru a ne relaxa un pic, după muncă şi stresul de peste an.”

Femeie: „Cred că acest carnaval îi face pe toţi fericiţi, este momentul în care oamenii se adună doar pentru a fi fericiţi, este ceva atât de simplu. Sunt aici străini, sunt şi localnici, iar toţi s-au întâlnit pentru a se bucura, pentru a se îmbrăţişa şi pentru a se distra. Este momentul pentru fericire.”

Punctul culminant al petrecerii este reprezentat de defilarea şcolilor de samba. Istoricii spun că petrecerea transformată în carnaval datează de pe la 1640, însă parada este ceva mai recentă - din anul 1929.

Tags: carnaval, rio, brazilia,

VIDEO PROTVPLUS.RO