A început Târgul de Toamnă la Galați: pastramă la ceaun, must dulce și legume de sezon

Ultimul update: Sambata 29 Septembrie 2018 10:29
Data publicarii: Sambata 29 Septembrie 2018 08:05
Categorie: Travel

Este ospăț cu bucate alese la Galați, unde a început Târgul de Toamnă. Sute de producători de legume și fructe și-au etalat marfa în piață centrală din oraș, ca să arate că anul a fost îmbelșugat.

Pofticioșii sunt așteptați cu pastramă la ceaun, must dulce și nu numai.

Piața centrală din Galați s-a transformat în raiul gurmanzilor, unde mirosul bucatelor pregatitie de comercianți i-a ademenit la ospăț: "Am pregătit o pastramă de berbecuț, doar din pulpă, la ceaun, cu mirodeniile din casă, ardei, usturoi, cimbru, piper."

Lângă pastrama de berbecuț mustul este obligatoriu: ”Mustul este din Muscat Otonel și roșu e Merlot cu Fetească neagră. Vinul e vin vechi."

Iar cei iubesc peștele au avut din ce alege!

Vânzător: "Avem crap de crescătorie la 14,50 lei, somn mare, peste trei kilograme, la 23, știucă la 16 lei, plătică, șalău, 24."

Nelipsite sunt și fructele sau legumele de sezon - bune de pus la păstrat pentru sezonul rece.

Zilele Recoltei se încheie duminică.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Cât de periculos e, de fapt, mustul. Poate conţine 8% alcool şi 30% zahăr
Cât de periculos e, de fapt, mustul. Poate conţine 8% alcool şi 30% zahăr
VIDEO PROTVPLUS.RO
plimbare caiac
Experiență de neuitat sâmbătă, pentru turiștii din Prahova
Cele mai tari locuri în care să-ți petreci Halloweenul
Programul UE prin care tinerii pot călători, gratuit, cu trenul o lună prin Europa
Reprezintă ”aurul” Munților Rodnei și atrag anual mii de turiști
Sărbătoare în Slănic Moldova. Bunătăți de la producători locali și hore, de Răvășitul oilor
O veche tradiție a sașilor, reînviată într-un sat din Brașov. Turiștii au mâncat bunătățile gazdelor
turism aventura
Turism de aventură în România. Unde sunt cele mai bune afaceri
Turiștii profită de vremea caldă de la munte: „O minunăţie să vezi cum şerpuieşte apa”
Festivalul Castanelor, în oraşul în care majoritatea castanilor s-au uscat
Soldaţi din Primul Război Mondial, în Sibiu. "Mă recomandă mustăcioara"
Weekend cu temperaturi de vară, în stațiunile montane. „A fost ceva wow”
Supa de pește și găluștele cu prune fac furori la Paris. Cât costă un burger cu varză călită