Studiu: Patru milioane de decese în plus, în India, față de numărul anunțat

Dată publicare: 20-07-2021 11:03
Dată actualizare: 20-07-2021 11:08


india

Un studiu al Centrului pentru Dezvoltare Globală, cu sediul în SUA, a dezvăluit că, de la începutul pandemiei şi până pe 21 iunie, Covid-19 a provocat în India patru milioane de decese în plus faţă de numărul anunţat.

 

Deşi nu toate decesele pot fi atribuite direct Covid-19, bilanţul este de aproximativ 10 ori mai mare decât cel oficial al ţării, care este de 414.108, potrivit Universităţii Johns Hopkins, transmite News.ro.

Raportul lansat marţi a estimat că decesele în plus - diferenţa dintre cele înregistrate şi cele care ar fi fost de aşteptat - sunt între trei milioane şi 4,7 milioane, în perioada ianuarie 2020 - iunie 2021.

Este menţionat că o cifră exactă ar putea „să se dovedească înşelătoare”, dar că adevăratul bilanţ „este posibil să aibă un ordin de mărime mult peste numărătoarea oficială”.

Bilanţul real al deceselor provocate de Covid-19 este dificil de determinat, a spus Arvind Subramanian, fost consilier pe probleme economice în India şi unul dintre autorii studiului.

El a adăugat: „Adevăratul număr al deceselor este posibil să fie de ordinul câtorva milioane, nu sute de mii, făcând asta fără îndoială cea mai gravă tragedie umană din India de la divizarea şi independenţa ei”.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO