Studiu: Femeile cicalitoare scurteaza durata de viata a sotilor, mai ales daca acestia sunt "tinuti sub papuc"

13-05-2014 13:01


Unul din zece barbati sufera de disfunctie erectila

Oamenii de stiinta din Danemarca sustin ca partenerii care se cearta sunt mai predispusi sa moara timpuriu. In plus, barbatii "tinuti sub papuc" risca de doua ori mai mult sa moara la varsta mijlocie.

Certurile din cuplu se pot dovedi de-a dreptul periculoase, daca nu chiar letale.

Potrivit unei cercetari recente, barbatii stresati, supusi unor cicaleli constante din partea iubitelor si sotiilor, sunt de doua ori mai predispusi sa moara in floarea varstei, decat cei care nu sunt tinuti sub papuc.

Pe de alta parte, femeile par a fi imune la un astfel de tratament, sustin cercetatorii danezi.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 10.000 de persoane, barbati si femei, cu varstele cuprinse intre 36 si 52 de ani. Oamenii de stiinta au descoperit ca, la fiecare o suta de mii de persoane, 315 morti ar putea fi cauzate de cicaleala, pretentiile si grijile sotiilor. Descoperirile au fost publicate in revista medicala Journal of Epidemiology & Community Health si citate de The Mirror.

"E interesant cum am descoperit ca barbatii care sunt expusi grijilor si pretentiilor venite de la partenerele lor au o rata a mortalitatii mai mare", spune doctorul Rikke Lund, de la departamentul de sanatate publica al Universitatii din Copenhaga.

O posibila explicatie, sustine omul de stiinta, ar fi ca barbatii au o viata sociala mai restransa, si nu au cu cine sa-si imparta grijile.

Se stie ca stresul are efecte asupra sanatatii, crescand riscul de boli cardiovasculare si atacuri cerebrale.

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO