O tanara din Australia care a ramas fara ovare la 17 ani va naste in curand doua fete gemene


Ultimul update: Vineri 06 Septembrie 2013 07:07
Data publicarii: Marti 03 Septembrie 2013 17:57
Categorie: Stiri Stiinta
ovare, Australia

Cand avea 17 ani, a ramas fara ovare in urma unui tratament impotriva cancerului. Acum, insa, o tanara din Australia a reusit sa ramana insarcinata si va naste doua fete gemene, scrie The Guardian.

Dupa ce i-a fost scos al doilea ovar, Vali le-a cerut medicilor de la un spital din Melbourne sa pastreze un tesut ovarian in cazul in care ar putea fi pus la loc in viitor. Din fericire, medicii au putut sa implanteze un tesut pe peretele sau abdominal in 2010 si un altul, doi ani mai tarziu.

Tesuturile au produs doua ovare, care au fost apoi fertilizate si implantate in uterul tinerei. "Nu ai crede niciodata ca aceasta este o procedura de rutina sau un succes garantat", a spus unul dintre medicii care la inceput au fost sceptici in privinta rezultatului.

In prezent, exista 29 de copii in lume nascuti datorita acestei proceduri, dupa zeci de incercari esuate. Aproximativ una din 570 de femei poate ramane gravida dupa ce a fost operata de cancer ovarian, multe dintre ele intrand in menopauza prematura din cauza tratamentului impotriva bolii.

Sursa: Guardian

Tags: ovare, australia,

VIDEO PROTVPLUS.RO