Forma unui asteroid misterios i-a alarmat pe cercetători: “Este o navă extraterestră”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
nasa
NASA

O cometă misterioasă numită “Oumuamua”, considerată primul obiect interstelar văzut în sistemul nostru solar, ar putea fi o navă spațială extraterestră trimisă pentru a căuta semne de viață, arată un nou studiu.

Astronomii din cadrul Centrului de Astrofizică din cadrul Universității Harvard au analizat forma sub formă de țigară a obiectului ceresc, observând o creștere bruscă a vitezei si schimbarea traiectoriei in timp ce traversa, în 2017, sistemul solar, scrie Daily Mail.

Concluzia lor a fost că obiectul trebuie să aibă o origine artificială.

Astfel de obiecte, cu dimensiuni asemănătoare, au fost proiectate și de oameni, inclusive de cercetătorii japonezi din cadrul proiectului IKAROS.

“Este posibil ca acest asteroid să provină dintr-o tehnologie mult mai avansată ca a noastră. Un scenariu “exotic” ar putea indica faptul că acest obiect ceresc a fost trimis intenționat către Pământ de către o civilizație extraterestră”, au declarat cercetătorii.

Creșterea neașteptată a vitezei cometei este, probabil, cauzată de jeturi de material gazos expulzat de pe suprafața sa, au lămurit, însă, cercetătorii din cadrul NASA.

„Acest fenomen afectează numeroase comete din sistemul nostru solar”, a mai adăugat Davide Farnocchia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO