De ce isi inclina cainii capul atunci cand vorbim cu ei. VIDEO amuzant cu reactia patrupedelor cand sunt intrebate ceva

Ultima actualizare: 10-02-2014 06:59
Cava-poo-chon

Multi dintre noi am observat ca, atunci cand aud un sunet mai deosebit, sau cand sunt intrebati ceva, cainii au obiceiul de a-si inclina capul. Exista insa si o explicatie in spatele acestei reactii.

Potrivit portalului Mother Nature Network, exista mai multe explicatii posibile pentru care simpaticile patrupede isi inclina capul, atunci cand le adresam o intrebare. Iata cateva dintre ele:

- Incearca sa ne auda mai bine. Inclinarea capului ii ajuta pe caini sa detecteze mai usor pozitia din care este propagat sunetul vocii noastre si, deci, sa ne auda mai clar. Cainele incearca sa identifice in ceea ce spunem cuvinte si tonalitati pe care le-am mai folosit, atunci cand i-am oferit o recompensa.


- Nu pot sa ne vada fetele bine. Oamenii de stiinta sustin ca patrupedele au nevoie sa inregistreze si expresia fetei noastre, ca sa ne inteleaga mai bine.


- Noi i-am obisnuit asa. Pentru ca sunt foarte draguti cand fac asta, avem tendinta ca a reactiona pozitiv, iar ei simt asta, din tonul nostru, si se simt incurajati sa o faca mai des.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO