Incredibila caracatita prezicatoare ar putea ajunge pe gratar sau marinata

08-07-2010 00:00


Caracatita Paul

Celebra caracatita prezicatoare Paul, de la acvariul din Oberhausen, a avut dreptate in toate predictiile facute pentru Cupa Mondiala din Africa de Sud. Si asta spre disperarea nemtilor, care au pierdut in fata Spaniei. 

"Ritualul" de marti al caracatitei, legat de meciul dintre Germania si Spania, a fost transmis in direct pe mai multe canale de stiri si pe site-urile principalelor cotidiene germane.

Paul a oscilat cateva minute intre cele doua recipiente transparente decorate cu steagurile Spaniei si Germaniei, inainte de a-l alege pe cel cu drapelul ibericilor, care chiar au invins, o zi mai tarziu.

Un crainic de la o televiziune germana a comentat ritualul in care Paul a prezis infrangerea Germaniei drept "o drama".

"Piaza rea", a notat si cotidianul Bild, in timp ce internautii s-au intrecut in a propune retete de caracatita la gratar, marinata sau ca ingredient in paella.

Caracatita Paul si-a dovedit impartialitatea in privinta drapelului Germaniei in faza grupelor, cand a prezis ca nationala antrenata de Joachim Low va fi invinsa de Serbia.

Caracatita a mai prezis victoriile Germaniei din meciurile cu Australia si Ghana, dar si pe cea in fata Angliei, o noua dovada de impartialitate, avand in vedere faptul ca provine dintr-un acvariu englez.

In sferturile de finala, Paul a pronosticat victoria Germaniei in fata Argentinei.

La Campionatul European din 2008, caracatita Paul a reusit doar 80% previziuni exacte. Oracolul cu tentacule a gresit atunci pronosticul unui singur meci, cel din finala, pe care Germania l-a pierdut in fata Spaniei, scor 0-1.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO