Chivu si Inter Milano au facut ISTORIE! Au castigat Liga Campionilor!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Miracol la Madrid! Un roman a jucat sambata noapte finala Ligii Campionilor si, mai mult decat atat, a si castigat-o. Cristi Chivu este numele lui, scandat frenetic de milioane de fani in toata Italia, dar mai ales la Milano.

MiIano a explodat asemeni Vezuviului dupa victoria de sambata noapte a fotbalistilor de la Inter.

"Am obtinut ce am vrut, suntem cu totii multumiti!", a declarat romanul, la finalul partidei. Capitanul nationalei Romaniei are cu ce sa se mandreasca nepotilor. Este primul dintre ai nostri care a castigat "Champions League" in actualul format.

"N-am avut emotii. Eu am fost sigura 100% ca se castiga Champions League. Am spus la toata lumea. Scorul nu l-am nimerit. Am spus 2-1. Dar a fost ok!", a spus si Mariana Chivu, mama fotbalistului roman.

Citește și
Barcelona
Turul de onoare! Prezentarea Cupei UCL prin Barcelona!
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”
Numai cine nu e mama nu stie ce inseamna sa-ti vezi copilul pe terenul de fotbal cu o fractura de craniu. A fost greu, dar datorita lui Dumnezeu am ajuns sa ne bucuram.
Mariana Chivu
La Milano nebunia s-a declansat odata cu fluierul de final. Piata Domului a fost invadata de mii de fani cu motociclete, masini si, obligatoriu, cu cate un drapel in negru-albastru, culorile celor de la Inter. Multimea s-a indreptat in jurul orei 2:00 dimineata catre stadion, in asteptarea jucatorilor.

Cristi Chivu s-a intors duminica dimineata cu restul echipei in Italia. La ora 6:00 dimineata au intrat pe portile Stadionului Giuseppe Meazza unde au fost primiti de 35.000 de fani cu focuri de articii si scandari. Jucatorii au prezentat fanilor trofeul Ligii Campionilor si au primit aplauze la scena deschisa.

Presa italiana scrie ca fundasul roman Cristian Chivu a dovedit ca este indispensabil pentru echipa sa, Internazionale Milano, chiar daca nu a avut o evolutie spectaculoasa pe Santiago Bernabeu, acolo unde Interul a castigat trofeul.

Site-ul quotidiano.net i-a acordat nota 7,5 internationalului roman, la fel ca si site-ul sportmediaset.it.

"Romanul a intrat pe teren cu cutitul in dinti si asa a fost tot meciul. Conditionat de cartonasul galben primit prematur, Chivu a suferit mult in prima repriza in fata "jucausului" Robben. In partea secunda si-a asigurat mai bine zona, chiar daca nu a fost ajutat prea mult, si a dovedit clasa in interventii. Mereu indispensabil", a scris quotidiano.net.

"Chivu a absorbit trauma schimbarii postului, a absorbit lovitura primitala cap in luna ianuarie si si-a adus contributia la cauza interista. Nu a facut-o intr-un mod spectaculos, dar eficient", a notat sportmediaset.it.

Site-ul interistaweb.it i-a acordat nota 7 lui Chivu. "Romanul a avut cel mai dificil adversar in fata, pe olandezul Robben. A suferit, a primit un cartonas galben, dar la final el a invins", a scris interistaweb.it.

Cotidianul Il Tempo si site-ul ilsussidiario.net l-au notat cu 6,5 pe fundasul roman. "A reusit sa-l blocheze pe Robben desi nu i-a fost usor", a scris Il Tempo.

"Robben a inceput meciul tare si Chivu a fost in mare dificultate. Paradoxal, romanul a devenit mai bun dupa ce a primit cartonas galben", a notat ilsussidiario.net.

Scene de bucurie, artificii, claxoane si bai nocturne in fantanile arteziene. Asa au sarbatorit sambata noapte fanii echipei de fotbal Inter Milano castigarea Ligii Campionilor.

Cristi Chivu si coechipierii sai i-au invins la Madrid cu 2 - 0 pe nemtii de la Bayern Munchen. La fluierul de final al arbitrului, la Milano a inceput nebunia.

Capitanul echipei nationale a Romaniei a devenit al treilea jucator roman al unei echipe straine care isi adjudeca trofeul, dupa Miodrag Belodedici, in sezonul 1990-1991, si Florin Radu Raducioiu, in editia 1993-1994.

Primul fotbalist roman care a urcat pe podiumul de premiere a fost actualul director al "Copii si Juniori al Federatiei Romane de Fotbal", Miodrag Belodedici. In sezonul 1990-1991, Steaua Rosie Belgrad s-a impus in fata francezilor de la Olympique Marseille, scor de 5-3, dupa executarea loviturilor de departajare.

Jose Mourinho a castigat pentru a doua oara trofeul Ligii Campionilor, invingandu-si de data aceasta profesorul, pe Luis Van Gaal.

Este al treilea titlu european castigat de Inter.

Citeste mai multe despre acest subiect, pe www.sport.ro

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Barbat, injunghiat mortal dupa finala Ligii Campionilor!
Barbat, injunghiat mortal dupa finala Ligii Campionilor!

Totul s-a intamplat la Torino, in urma unei dispute privind echipa Internationale Milano care a castigat trofeul Champions League. Victima, un barbat de 63 de ani, a fost injunghiata in spate si la brat si a decedat la spital.

Turul de onoare! Prezentarea Cupei UCL prin Barcelona!
Turul de onoare! Prezentarea Cupei UCL prin Barcelona!

Pentru ca bucuria sa fie impartasita cu miile de fani din Barcelona, jucatorii celei mai bune echipe de fotbal din Europa au scos Cupa la plimbare!

Patru suporteri ai Barcelonei, omorati de un fan Manchester United!
Patru suporteri ai Barcelonei, omorati de un fan Manchester United!

Suparat ca echipa sa favorita a pierdut finala Champions Champions League, un suporter al lui Manchester United a lovit cu microbuzul un grup de fani ai Barcelonei, omorand patru persoane, in orasul Ogbo, din Nigeria.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.