30 de olandeze, cat pe ce sa fie arestate la CM pentru reclama interzisa

16-06-2010 00:00


Campanie de reclama ilegala sau exces de zel la Campionatul Mondial de fotbal? Mai bine de 30 de fete au fost evacuate de la meciul Olanda-Danemarca si retinute de politie ore in sir, ba chiar amenintate cu inchisoarea.

Zeci de fete frumoase si-au scos tricourile cu insemnele Danemarcei si au ramas in rochite scurte, portocalii. Fanii le-au aclamat incantati, fie ei suporteri danezi. Toate camerele TV le-au filmat, iar imaginile apar si pe tabela de marcaj.

Numai FIFA nu s-a amuzat de eveniment. Nu atat rochitele de culoarea portocalei erau problema, cat micile etichete, cusute la sold, cu numele unei marci de bere.

Marca rivala a unui alt producator de bere, partener al Cupei Mondiale si sponsor care a platit milioane de dolari pentru reclama legala la meciurile de fotbal.

Cele 30 de fete care au purtat insemnele "companiei intruse", au fost retinute si interogate de politie cateva ore bune, pana sa apara si niste avocati.

Membrele "comandoului cu minijupe portocalii" spun ca au tras o sperietura strasnica atunci cand politistii le-au amenintat cu sase luni de inchisoare, pentru incalcarea asa-numitei legi de "marketing in ambuscada", care permite FIFA sa-si protejeze partenerii de reclama concurentei.

VIDEO PROTVPLUS.RO