Tot ce trebuie sa stii despre meciul Mayweather – Pacquiao. Cati bani iau luptatorii si ce bursa are arbitrul

Floyd Mayweather, Manny Pacquiao - sport

Meciul dintre Mayweather si Pacquiao este cel mai tare din ultimii 20 de ani. Cei doi sunt considerati cei mai buni boxeri ai categoriei lor din ultimele decenii, iar confruntarea are reteta celui mai scump meci din toate timpurile.

Bursele cumulate ale celor doi sunt de 300 de milioane de dolari, din care Mayweather va incasa in jur de 180 de milioane iar Pacquiao 120 de milioane de dolari.

De asemenea, PPV-ul se ridica la suma record de 100 de dolari, americanii trebuind sa scoata destul de multi bani din buzunar pentru a vedea partida acasa, in timp ce in Romania meciul este fara costuri suplimentare, in direct pe ProTV.

Cei doi boxeri se vor bate cu 3 titluri mondiale pe masa: WBA, WBC si WBO. Al patrulea titlu la aceasta categorie, centura IBF, a fost pusa in joc de Jo Jo Dan si Kell Brook, meci in care pugilistul roman a fost insa invins.

Cand are loc meciul si unde il vedem?

Citește și
floyd mayweather
"Daca nu ajungeam sportiv, as fi fost mafiot sau mort". Floyd Mayweather, o poveste despre supravietuire si despre succes
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Meciul dintre Floyd Mayweather Jr. si Manny Pacquiao are loc duminica dimineata. Partida va fi transmisa in direct de ProTV si poate fi vizionata gratis incepand cu ora 06:00. Gala incepe de la ora 4 dimineata, ora Romaniei, insa main eventul, meciul dintre cei doi, incepe la ora 06:00.


Unde are loc meciul?

Partida are loc la cea mai cunoscuta arena pentru astfel de evenimente. MGM Grand Arena din Las Vegas e locul in care au loc toate meciurile tari din lume, atat din box cat si din MMA. Sala are doar 16.800 de locuri, la care se adauga scaunele ce vor fi instalate in jurul ringului, insa capacitatea totala la acest meci nu va depasi 20.000 de locuri.

Arena este cunoscuta pentru faptul ca gazduieste cele mai tari gale UFC din lume, fiind locul in care s-au desfasurat, de asemenea, cateva dintre cele mai tari meciuri de box din istorie: Mike Tyson vs. Evander Holyfield, Evander Holyfield vs. Mike Tyson II, Oscar De La Hoya vs. Floyd Mayweather, Oscar De La Hoya vs. Manny Pacquiao, Floyd Mayweather vs. Saúl Álvarez.

Pe 7 septembrie 1996, celebrul rapper Tupac Shakur a fost asasinat dupa ce a plecat de pe MGM Arena, de la meciul dintre Mike Tyson si Bruce Seldon.


Cine este Floyd Mayweather?

Considerat cel mai tare meci din ultimii 20 de ani, confruntarea dintre Mayweather si Pacquiao aduce fata in fata doi luptatori aflati in zenitul carierei.

La 38 de ani, Mayweather a strans deja o avere de peste 400 de milioane de dolari din box, atat din burse, cat si din afacerile colaterale pe care le-a dezvoltat, The Money Team fiind cea mai de succes echipa din box in ceea ce priveste marketingul.

Mayweather, fiul unui fost boxer cunoscut, Floyd Mayweather Sr., are deja 24 de meciuri de titlu in cariera, fiind neinvins pana acum. De altfel, Floyd este la doar 2 meciuri de recordul absolut al lui Rocky Marciano, singurul campion din top 20 all time care a terminat cariera neinvins.

Marciano si-a incheiat cariera de doar 8 ani cu un palmares incredibil 49 de victorii si 0 infrangeri, printre numele grele pe care le-a invins numarandu-se alte doua legende, Joe Luis si Archie Moore, ambii fiind facut KO.

De partea cealalta, Mayweather nu este recunoscut ca un boxer care isi face KO adversarii. De altfel, acesta are doar 2 KO-uri in ultimele 10 meciuri, intinse pe o perioada de 8 ani.


Cine este Manny Pacquiao?

Emmanuel Dapidran Pacquiao, pe numele lui, este considerat unul dintre cei mai buni boxeri din ultimii 20 de ani. De altfel, Pacquiao tindea chiar la un loc in TOP 10 ALL TIME in urma cu cativa ani, insa infrangerile cu Timothy Bradley si Juan Manuel Marquez au mutat discutia in zona lui Mayweather.

Spre deosebire de Mayweather, Pacquiao este o adevarata masinarie de KO, avand 38 de KO-uri in cele 57 de victorii obtinute pana acum, spre deosebire de Mayweather, care are un procentaj putin peste 50%.

Banii castigati de Pacquiao sunt aceeasi cu cei ai lui Mayweather, 420 de milioane de dolari, chiar daca filipinezul a avut pana acum "doar" 19 meciuri de titlu.

Cine e favorit sa castige?

Mayweather este favorit clar la victorie, cu 1,53 cota pentru a iesi castigator la decizie, in timp ce Pacquiao are o cota de 2,75. Daca vreti sa pariati pe un KO, cel mai probabil scenariu este un KO pentru Pacquiao, in runda a 9-a, cand filipinezul are o cota de 26,0 pentru a-i da KO lui Mayweather.

Victorie Mayweather - 1.53
Victorie Pacquiao - 2.75
Egal - 19.00


Cine este arbitrul?

Arbitrul celui mai tare meci din ultimii 20 de ani este Kenny Bayless. Acesta a fost desemnat de catre Comisia Atletica din Nevada, Bayless arbitrandu-i pana acum de 9 ori pe cei doi combatanti.

Acesta va incasa nu mai putin de 25.000 de dolari pentru acest meci, iar fanii considera ca este persoana potrivita pentru a conduce meciul. Mayweather i-a invins pe Maidana in meciul 2, pe Canelo, Mosley si Oscar de la Hoya, in timp ce Pacquiao i-a invins pe Bradley, Mosley, Cotto si Juan Manuel Marquez. De asemenea, Bayless a fost la centru la ultimul KO suferit de Pacquiao, cu Marquez.

Cei trei arbitri judecatori, care vor stabili castigatorul daca meciul ajunge la decizie, sunt Burt Clements, Dave Moretti si Glenn Feldman, toti trei cu experienta foarte mare in meciurile de box.

Cine se mai bate in gala?

Pe langa meciul dintre cei doi, in gala vor mai fi alte 5 confruntari, din care 2 vor fi transmise in direct pe ProTV, incepand cu ora 4.
Meciuri televizate
Leo "El Terremoto" Santa Cruz (29-0-1, 17 KOs) vs. Jose Cayetano (17-3, 8 KOs)
Vasyl Lomachenko (3-1, 1 KO) vs. Gamalier Rodriguez (25-2-3, 17 KOs)

Meciuri care nu vor fi televizate

Chris "Sweet" Pearson (11-0, 9 KOs) vs. Said El Harrak (12-2, 7 KOs)

Jesse Hart (16-0, 13 KOs) vs. Mike Jimenez (17-0, 11 KOs)

Andrew "The Beast" Tabiti (9-0, 9 KOs) vs. Anthony Caputo Smith (15-4, 10 KOs)

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
1 bilet: 180.000 de dolari, 1 camera de hotel: 50.000 de dolari. Cifrele celui mai asteptat meci de box din istorie
1 bilet: 180.000 de dolari, 1 camera de hotel: 50.000 de dolari. Cifrele celui mai asteptat meci de box din istorie

DUMINICA, 06:00, la ProTV: Mayweather vs Pacquaio. Cel mai asteptat meci de box al ultimilor ani are loc sambata noapte, in Las Vegas, intre americanul Mayweather si filipinezul Pacquiao.

"Daca nu ajungeam sportiv, as fi fost mafiot sau mort". Floyd Mayweather, o poveste despre supravietuire si despre succes

Spusele unui alt sportiv care a cunoscut succesul in ultimul deceniu, adunand milioane si jucand in fata a zeci de mii de oameni, i se potrivesc ca o manusa si lui Floyd Mayweather.

"Meciul Secolelor": Mayweather contra lui Pacman. Trecutul violent al americanului, considerat "rau", pentru ca bate femei

Campionul mondial la box Floyd Mayweather Jr. este gata sa castige peste 150 de milioane de dolari in meciul pe care il va sustine cu Manny Pacquiao - partida care a fost numita de mass media internationala drept "Meciul Secolului".

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.