Zi grea pentru gimnastica românească. Larisa Iordache s-a accidentat, Cătălina Ponor a ratat calificarea

05-10-2017 07:24


Larisa Iordache

Larisa Iordache a ratat Campionatele Mondiale de gimnastică de la Montreal după ce s-a accidentat, miercuri, la încălzire. Și-a rupt tendonul în timp ce se încălzea la sol și va fi operată în țară.

Larisa a părăsit sala de concurs într-un scaun cu rotile. ”Tendonul e rupt. Trebuie operat în țară. Încercăm să ne întoarcem mai repede”, a declarat antrenorul Cristi Moldovan după accidentare.

Primele evaluări medicale arată o ruptură de tendon ahilian, astfel că Larisa Iordache va avea nevoie de cel puţin şase luni de recuperare după o intervenţie chirurgicală. Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus.

Numeroase gimnaste i-au transmis mesaje de încurajare Larisei pe Facebook și Twitter, printre care Simone Biles, Alexadra Raisman sau Claudia Fragapane. ”Nu știam că sunt atât de iubită. Vă mulțumesc pentru sprijin și mesaje. Vă iubesc!” le-a transmis românca.

Cătălina Ponor ratează finalele CM de la Montreal, înaintea retragerii din activitate

Din păcate veștile proaste au continuat pentru echipa României. Cătălina Ponor a ratat calificarea în finala de la bârnă după ce a căzut de pe aparat. Cătălina care a lăsat de înțeles că se retrage din activitate după acest mondial nu s-a calificat nici în finala de la sol.

”Am încercat să fac bârna cât de bine am putut. La antrenamente a mers foarte bine, ştiam că sunt bine pregătită şi sunt destul de sigură că puteam face mult mai bine decât atât. Se întâmplă, competiţia e competiţie. Acum, sunt împăcată să părăsesc gimnastica”, a spus Ponor după exerciţiul la bârnă, în timpul căruia a căzut de pe aparat.

Ioana Crișan nu s-a calificat nici ea, fiind a doua rezervă in finala de la individual-compus așa că România a ratat toate șansele la vreo medalie la fete.
 

Sursa: International Gymnast Magazine, StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO