România - Franța, luni, la Euro U21. Cum se poate califica echipa lui Rădoi în semifinale

Victorie uriașă pentru România în fața Angliei, scor 4-2, la Euro U21 - 9
Getty

Echipa națională de tineret a României joacă, luni, de la ora 22.00, cu reprezentativa Franței, în ultimul meci din grupa C a Euro U21, care va decide calificarea în semifinalele competiției.

Tricolorii pregătiți de Mirel Rădoi joacă, luni seară, pentru calificarea în semifinalele competiției, după două victorii zdrobitoare în fața Croației, scor 4-1, și Anglia, scor 4-2.

Duminică, jucătorii români au participat la ultimul antrenament înaintea meciului cu Franța.

Imagini de la ultimul antrenament în GALERIA FOTO

"Românii s-au antrenat la Meldola, pentru semifinalele Euro", este mesajul postat pe pagina de Facebook a FRF.

Citește și
Victorie uriașă pentru România în fața Angliei, scor 4-2, la Euro U21 - 18
Primele reacții după România - Anglia, 4-2. Florinel Coman: "N-am trăit niciodată aşa ceva"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Scenarii posibile

 

După primele două etape, România U21 ocupă primul loc în grupă, cu 6 puncte, fiind urmată de Franța, adversara de luni seară, care are tot 6 puncte, dar un golaveraj mai slab.

În semifinalele Campionatului European de tineret găzduit de Italia şi San Marino se califică echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă şi cea mai bună ocupantă a locului secund. Până acum, din grupele A şi B s-au calificat Spania şi Germania. Danemarca, locul doi în grupa B, nu mai are şanse să ajungă în semifinale, având un golaveraj inferior ocupantei poziţiei a doua în grupa A, Italia.

După ultimele partide disputate în Grupa B (Danemarca - Serbia 2-0 și Germania - Austria 1-1), tricolorii au aflat care sunt scenariile care îi duc în penultimul act al competiției.

Scenariul numărul 1. O victorie obținută în meciul cu Franța, îi califică pe tricolori în faza următoare a turneului de pe primul loc, cu 9 puncte. În acest caz, echipa pregătită de Mirel Rădoi va întâlni Spania în semifinalele Euro U21.

Scenariul numărul 2. România se califică în semifinalele competiției din Italia și în cazul unei remize. Și în această variantă, România ocupă primul loc în grupă, având un golaveraj mai bun. În situația în care vom termina la egalitate, atunci vom întâlni Germania.

Scenariul numărul 3. În cazul unui eșec, contează numărul de goluri marcate. Astfel, elevii lui Mirel Rădoi au șansa să ajungă în faza următoare în calitate de cea mai bună selecţionată de pe locul 2.

După ce Danemarca a învins Serbia cu doar 2-0, a ieșit din calculele pentru calificarea de pe cel mai mai bun loc 2, pe care îl poate ocupa România, dacă nu pierde la mai mult de două goluri diferență. Dacă vom fi învinși la mai mult de două goluri, atunci Italia ajunge în semifinale.

Dacă francezii ne înving la două goluri diferență, atunci vom avea golaveraj +3, la fel ca Italia. Avantajul nostru va fi reprezentat de numărul de goluri marcate (8), față de cele 6 ale gazdelor. În această situație, vom termina pe cel mai bun loc secund și vom întâlni Spania.

România, surpriza Euro Under 21

 

În primul meci la Campionatul European de tineret, echipa naţională a României a debutat cu o victorie, după ce a învins, cu scorul de 4-1, selecţionata Croaţiei. Două goluri ale României au venit după consultarea sistemului VAR.

România a reuşit, în meciul cu naţionala Croaţiei, cel mai categoric scor după primele meciuri de la CE.

România a produs surpriza și în etapa a doua a grupei C, învingând cu un categoric 4-2 naționala Angliei, care a fost eliminată de la Euro U21.

Și în acest meci, unul dintre goluri a venit în urma consultării VAR la o lovitură de pedeapsă dictată pentru România.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Notele primite de români în presa britanică. Cine a fost cel mai bun de pe teren
Notele primite de români în presa britanică. Cine a fost cel mai bun de pe teren

Jucătorii echipei de tineret a României au fost notați, sâmbătă, de presa britanică pentru prestația lor în meciul cu Anglia, dela Euro U21, atacantul George Puşcaş fiind considerat cel mai bun fotbalist de pe teren.

Primele reacții după România - Anglia, 4-2. Florinel Coman:
Primele reacții după România - Anglia, 4-2. Florinel Coman: "N-am trăit niciodată aşa ceva"

Jucătorul Florinel Coman, marcatorul a două goluri la meciul câştigat de naţionala de tineret cu 4-2 în faţa Angliei, la Euro U21, a declarat că pentru el şi colegii săi a fost o seară fantastică şi a venit timpul să fie răsplătiţi după munca depusă.

Victorie uriașă pentru România în fața Angliei, scor 4-2, la Euro U21
Victorie uriașă pentru România în fața Angliei, scor 4-2, la Euro U21

Reprezentativa de fotbal tineret a României a învins, vineri, selecționata Angliei, cu scorul de 4-2, în cel de-al doilea meci al grupei C de la Euro U21. Tricolorii sunt pe primul loc în clasamentul grupei.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.