Vantul nu tine cu omul super-sonic. Cele patru recorduri mondiale, amanate pentru duminica


Ultimul update: Duminica 11 Noiembrie 2012 07:14
Data publicarii: Duminica 07 Octombrie 2012 12:29
Categorie: Stiri Sport
parasuta

Duminica, daca vremea va permite evenimentul, Felix Baumgartner va incerca o nebunie cum nu s-a mai vazut pana acum.

UPDATE 3: Vantul nu este deloc de partea austriacului, asa ca acesta a fost nevoit sa isi amane saritura pentru duminica

UPDATE 2: Vremea nu a tinut cu Felix Baumgartner nici de la a doua incercare, iar saritura de la 37.000 de metri s-a amanat pentru joi.

UPDATE Felix Baumgartner nu a reusit sa se ridice de la sol din cauza problemelor cu vantul. Fragilul sau balon, confectionat dintr-un material de 20 de ori mai subtire decat o punga de plastic, nu se poate ridica in asemenea conditii. Saritura a fost amanata asadar pentru ora 20:30 si poate fi chiar amanata pentru ziua de miercuri.

Curajosul austriac va incerca sa fie prima persoana care atinge viteza sunetului in cadere libera.

O mini-capsula spatiala il va duce pe Felix la 37.000 de metri deasupra pamantului de unde va sari apoi in gol.

Toata experienta va fi filmata de 15 camere astfel ca intregul eveniment sponsorizat de Red Bull va fi transmis in direct. Inclusiv in Romania, de catre Sport.ro, marti de la ora 15:00.

Felix spera ca va atinge o viteza de 1100km/h intr-un mediu teribil unde nu exista presiune a aerului, iar temperatura scade pana la -50 de grade Celsius.

"Cea mai memorabila imagine pentru mine este cea in care Joe Kittinger sarea din capsula de la 30.000 de metri" povestea Neil Armstrong despre actualul detinator al recordurilor pe care austriacul vrea sa le depaseasca.

Joe il va asista de la sol pe Baumgartner, astazi, in incercarea sa. 

Citeste mai multe despre acest subiect pe Sport.ro

Sursa: Business Insider

Tags: red bull, stratos,

VIDEO PROTVPLUS.RO