LEONIDAS DA SILVA, "diamantul negru" care a inventat golul din foarfeca, omagiat cu un Google Doodle

Ultima actualizare: 08-09-2013 00:32
leonidas da silva

LEONIDAS DA SILVA este celebrat de Google cu un Doodle special pe pagina de start, la 100 de ani de la nasterea sa.

LEONIDAS DA SILVA, poreclit si "Diamantul negru" sau "Omul de cauciuc", a devenit celebru in lumea fotbalului odata cu primul gol din istoria Cupei Mondiale marcat din foarfeca.

Nascut la Rio de Janeiro, LEONIDAS DA SILVA este considerat unul dintre cei mai buni jucatori de fotbal ai secolului 20, evoluand in tricoul Braziliei la doua turnee finale, reusind ca in 1938 sa fie desemnat golgeterul Cupei Mondiale.

LEONIDAS DA SILVA a jucat pentru Sao Cristovao, Sirio e Libanes, Bonsucesso, Penarol, Vasco Da Gama, Botafogo, Flamengo si Sao Paulo, marcat in total pentru aceste echipe peste 500 de goluri. La nationala Braziliei, LEONIDAS DA SILVA a marcat de 21 de ori in 19 selectii.

LEONIDAS DA SILVA, INVENTATORULUI GOLULUI DIN FOARFECA

LEONIDAS DA SILVA s-a autointitulat inventatorul acestui gol, folosind in 1932 in premiera aceasta tehnica, intr-un meci intre Bonsucesso si Carioca. La Flamengo a repetat executia, in 1939, intr-un meci cu echipa argentiniana Independiente.

Aceasta tehnica de a marca l-a facut celebru in toata lumea, reusind sa o repete si in tricoul lui Sao Paulo de doua ori. Golul marcat de LEONIDAS DA SILVA din foarfeca in fata lui Juventus, intr-o victorie cu 8-0, in 1949, a devenit cea mai celebra reusita a brazilianului, fiind surprinsa si de o camera foto.

Google il celebreaza pe 6 septembrie 2013 pe LEONIDAS DA SILVA cu un Doodle special, la 100 de ani de la nasterea brazilianului. Desenul de la Google arata in detaliu modul in care LEONIDAS DA SILVA reusea sa loveasca mingea folosind aceasta tehnica.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO