Grupa EURO 2020: România se va lupta cu Spania, Suedia și Norvegia

cosmin contra
Agerpres

Naţionala de fotbal a României va evolua în Grupa F a preliminariilor EURO 2020, alături de Spania, Suedia, Norvegia, Feroe şi Malta, potrivit tragerii la sorţi efectuate duminică la Dublin.

Meciurile turneului final se vor desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, în 12 ţări, Anglia, Azerbaidjan, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, România, Rusia, Scoţia, Spania şi Ungaria.

Arena Naţională din Bucureşti va fi gazda a patru meciuri de la turneul final de peste doi ani, trei partide din cadrul Grupei C (14, 18 şi 22 iunie) şi un meci din optimile de finală (29 iunie).

Delegaţia României la Dublin a fost formată din preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, selecţionerul echipei naţionale, Cosmin Contra, secretarul general Radu Vişan, ofiţerul de presă al naţionalei, Gabriel Berceanu, team managerul tricolorilor, Cătălin Gheorghiu, precum şi Primarul Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea.

Finala EURO 2020 va avea loc pe stadionul Wembley din Londra, în data de 12 iulie 2020.

Citește și
brad Târgu Jiu
Bradul artificial de 100.000 €, din Tg. Jiu, abandonat. Suma plătită anul acesta pentru unul natural
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Tragerea la sorţi a fost efectuată de foştii internaţionali irlandezi Ronnie Whelan şi Robbie Keane, şi foştii internaţionali portughezi Nuno Gomes, Vitor Baia.

Grupele preliminare pentru EURO 2020:
Grupa A: Anglia, Cehia, Bulgaria, Muntenegru, Kosovo;
Grupa B: Portugalia, Ucraina, Serbia, Lituania, Luxemburg;
Grupa C: Olanda, Germania, Irlanda de Nord, Estonia, Belarus;
Grupa D: Elveţia, Danemarca, Irlanda, Georgia, Gibraltar;
Grupa E: Croaţia, Ţara Galilor, Slovacia, Ungaria, Azerbaidjan;
Grupa F: Spania, Suedia, Norvegia, România, Insulele Feroe, Malta;
Grupa G: Polonia, Austria, Israel, Slovenia, Macedonia, Letonia;
Grupa H: Franţa, Islanda, Turcia, Albania, R. Moldova, Andorra;
Grupa I: Belgia, Rusia, Scoţia, Cipru, Kazahstan, San Marino;
Grupa J: Italia, Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Grecia, Armenia, Liechtenstein.

La EURO 2020 se vor califica doar primele două clasate din fiecare grupă. Meciurile din preliminariile EURO 2020 se vor disputa în perioada martie - noiembrie 2019.

Ultimele patru naţionale calificate la turneul final vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor, în martie 2020. Cele mai bune 4 echipe din fiecare ligă dintre cele care nu obţin calificarea prin intermediul preliminariilor (repartizarea se face pornind de la Liga D spre Liga A, cu posibilitatea alocării locului unei echipe dintr-o ligă inferioară în eventualitatea în care toate celelalte sunt deja calificate) îşi vor disputa câte un loc la EURO. Se vor juca semifinale, într-o singură manşă, pe terenul echipei mai bine clasate în Liga Naţiunilor, şi finala (gazda va fi trasă la sorţi). Câştigătoarea play-off-ului fiecărei ligi va merge la EURO 2020.

Nu e nici cea mai grea, nici cea mai uşoară grupă

''Nu e nici cea mai grea, nici cea mai uşoară grupă. Ne vom bate cu toată energia pentru calificare. Cred că foarte mult va conta calendarul grupei, adică ordinea disputării partidelor şi perioada din an când vom întâlni adversarii din această grupă'', a declarat Contra, citat de site-ul FRF.

România va evolua în Grupa F a preliminariilor EURO 2020, alături de Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta.

La rândul său, mijlocaşul Alexandru Chipciu (Sparta Praga) a apreciat că România se află într-o grupă echilibrată.

''Cred ca suntem într-o grupă echilibrată, dar Spania e favorita principală. Din prima urna valorică, Spania era cea mai puternică, alături de Franţa şi de Belgia. Suedia este o adversară puternică, dar cu care ne putem bate de la egal la egal, la fel şi Norvegia. Până la urmă, ca să te califici la un turneu final trebuie să te baţi cu cele mai bune echipe, nu poţi să te califici jucând doar cu Malta şi Feroe''.

Nicolae Stanciu, coleg cu Chipciu la Sparta, a afirmat: ''Din punctul meu de vedere Spania e favorita grupei fără doar şi poate. Iar pentru locul 2 ne vom lupta cu Suedia şi Norvegia. Cred că avem forţa necesară să mergem la EURO. Chiar dacă Suedia e echipa mai bine cotată decât noi şi a avut un Campionat Mondial foarte bun eu zic că o putem învinge''.

Luis Enrique (selecţionerul Spaniei) - Niciun meci nu va fi amical

''Este o grupă complicată. Pe hârtie, ne putem gândi că suntem favoriţi, dar trebuie să demonstrăm acest lucru şi va fi dificil pe teren. Suedia, Norvegia, Insulele Feroe... Ne aşteptăm să nu jucăm acolo în martie (din cauza climei, n. red.). Călătoriile vor fi lungi, dar asta este, e grupa noastră de calificare'', a declarat Luis Enrique, relatează AFP.

Tehnicianul a comentat şi faptul că în cele câteva luni de când pregăteşte echipa Spaniei a utilizat deja 32 de jucători: ''Sunt mulţi, dar cred că vor apărea şi alţii. În grupa în care am nimerit niciun meci nu va fi amical, fiecare meci va fi unul de calificare. E un lucru bun să faci încercări, dar va trebui să aşezăm lucrurile şi să alegem dintre cei 32 de jucători. Fără îndoială, pot apărea şi alţii'', a mai spus tehnicianul iberic.

Spania, triplă campioană europeană, va fi una dintre cele 12 gazde ale turneului final al EURO 2020, prin stadionul San Mames din Bilbao.

''Nu e o presiune, e ceva minunat. Este una dintre caracteristicile acestui EURO, care nu ar eo ţară gazdă, ci 12. Ne încântă faptul că una dintre ele este Spania, prin Bilbao, şi sperăm că vom şti să profităm de acest lucru'', a mai spus Luis Enrique.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Club de fotbal din Italia la care joacă şi un român, cumpărat pe 10 euro
Club de fotbal din Italia la care joacă şi un român, cumpărat pe 10 euro

Clubul italian de fotbal Palermo, care a retrogradat sezonul trecut în Serie B, a fost cumpărat de o companie londoneză pentru suma simbolică de 10 euro,

Bradul artificial de 100.000 €, din Tg. Jiu, abandonat. Suma plătită anul acesta pentru unul natural
Bradul artificial de 100.000 €, din Tg. Jiu, abandonat. Suma plătită anul acesta pentru unul natural

Cel mai scump brad de Crăciun, cumpărat cu 100.000 de euro de autoritățile locale din Târgu Jiu, va sta în depozit, de Crăciun.

Bugetarii care vor primi 14 salarii pe an, pentru
Bugetarii care vor primi 14 salarii pe an, pentru "dezvoltare personală"

Dacă tot a fost şedinţa festivă în prag de Centenar, guvernul Dăncilă a făcut şi noi promisiuni. Anul viitor, lucrătorii din construcţii vor fi plătiţi cu cel puţin 500 de euro net lunar, iar patronii lor vor fi scutiţi de taxe.

Promisiuni de la Guvern pentru profesori: două salarii brute pe an, 5.000 de euro pentru profesorii de la sate
Promisiuni de la Guvern pentru profesori: două salarii brute pe an, 5.000 de euro pentru profesorii de la sate

Într-un memorandum prezentat de Viorica Dăncilă la ședința de Guvern sunt prevăzute mai multe măsuri pentru care Guvernul și Federațiile Sindicale Reprezentative din Învățământ au semnat un acord.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu afimă că nu crede că „fermierii români vopsesc puii”.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.