Australienii salută anularea vizei lui Djokovic: „Regulile sunt reguli”

Ultima actualizare: 14-01-2022 20:34
djokovic, melbourne
Getty

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată de ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, însă unii fani ai tenisului din Australia se bucură de această decizie.

Fanii tenisului australian prezenți la Melbourne Park au declarat că decizia țării de a anula pentru a doua oară, vineri, viza lui Novak Djokovic a fost o măsură corectă, în timp ce un sondaj online a arătat că 90% dintre respondenți au fost de acord cu guvernul, potrivit Reuters.

Ministrul Imigrației, Alex Hawke, a decis anularea vizei lui Djokovic, care nu este vaccinat anti-COVID-19, după ce o instanță a anulat o revocare anterioară și l-a eliberat luni din detenția pentru imigranți.

"Sunt de acord cu ceea ce a făcut guvernul. Regulile sunt reguli. Dacă încalci regulile, există o mulțime de consecințe", a declarat pentru Reuters Lou Ricciardi, un agent de modă în vârstă de 68 de ani din Adelaide, care se află la Melbourne împreună cu familia sa pentru a urmări meciurile de calificare la Australian Open.

"Este un moment nefericit pentru Australian Open, dar turneul înseamnă mai mult decât un singur om. Ceilalți jucători trebuie doar să suporte ceea ce s-a întâmplat și să spere că nu vor exista distrageri”.

"Consider că guvernul a făcut ceea ce trebuia pentru a ne menține sănătoși și în siguranță".

Un sondaj al News Corp care a avut peste 60.000 de respondenți a fost de 84% în favoarea unei a doua anulări a vizei lui Djokovic, iar un nou sondaj de vineri a arătat că 90% dintre respondenți au considerat că s-a luat decizia corectă.

Jason Martin, un muncitor de întreținere în vârstă de 25 de ani din suburbia Scoresby din Melbourne, a declarat că decizia ar fi putut fi luată mai devreme.

"Am avut o chestie ca la mijlocul lunii octombrie în care trebuia să te vaccinezi, altfel nu puteai să lucrezi deloc. A fost o perioadă dificilă pentru majoritatea muncitorilor de aici, din Australia", a declarat Martin.

"Așa că să-l vezi venind fără să fie vaccinat și fără să i se permită să lucreze în Victoria a fost un fel de lovitură în față pentru noi toți lucrătorii. În cele din urmă, sunt fericit că au luat decizia de a scăpa de el (n.r. - Djokovic)”, a mai spus Martin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO