Aproape 100 de sportivi s-au luat la întrecere cu telescaunul din Parâng


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 12 Noiembrie 2017 07:55
Categorie: Stiri Sport

Maraton inedit în Parâng! Aproape 100 de sportivi s-au luat la întrecere cu... telescaunul care îi duce pe turiști în vârful muntelui.

Astfel de concursuri fac istorie în Alpi, dar la noi a fost abia prima ediție. Printre cei care s-au aliniat la start se numără și Tibi USeriu - de două ori câștigător al Ultra-maratonului Arctic.

Concurenții au pornit pe un traseu de 2 kilometri și jumătate, într-o cursă nebună, în care au încercat să fie mai rapizi decât... telescaunul. Pentru unii, aventura a durat puțin peste 20 de minute.

Cel mai bun timp a fost de 21 de minute și 42 de secunde.

Viorel Palici, câștigătorul cursei: "Știam că o să câștig, am venit bine setat. Acum mă pregătesc pentru schi alpin, o cupă mondială în Italia, și o să merg și în Franța."

Ingrid Mutter, câștigătoarea cursei: "Foarte greu concursul, dar am văzut și ieri traseul, am știut pe unde să abordez."

N-au refuzat provocarea nici marii campioni.

Tiberiu Ușeriu - participant, câștigător al Ultramaratonului Arctic: "Pentru mine oricum era un mit Bate Liftul, așa că a fost o provocare făină și rămâne metaforic bate liftul. M-a scos un pic din confortul meu, dar mă bucur."

Cel care a organizat competiția "Run the lift" este parapantistul Toma Coconea, un veteran al curselor de acest fel, organizate în special în Alpi.

Toma Coconea - organizator: "La anul vor bate mai mulți telescaunul, vor fi și concurenți internaționali și miza va fi din ce în ce mai mare."

Ultimul clasat a ajuns la linia de sosire după o oră și cinci minute.

Cea mai frumoasă fotografie votată de cititorii The Telegraph, un peisaj rural din România
Hotelurile din Germania angajează români. Ce joburi scot la concurs și ce salarii oferă
VIDEO PROTVPLUS.RO