Ziua libera de dupa Rusalii a golit marile orase


Ultimul update: Miercuri 08 August 2012 03:45
Data publicarii: Luni 08 Iunie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Cu voie de la stapanire, romanii care lucreaza si invata la stat au avut luni o zi libera, asa, dupa Rusalii.


In aceaste conditii, marile orase s-au golit, in institutiile care lucreaza cu publicul portile au fost ferecate si singurii care au dus-o bine au fost proprietarii de terase si restaurante.

In strandurile din Ungaria e mai curat si mai ieftin, si-au zis cei care stau in vestul tarii si care au plecat din tara de Rusalii. Si mancarea de pe la terase te imbie - o portie generoasa la pranz costa 600 de forinti. Adica vreo 9 lei.

Mai putin incantati au fost cei care au ramas acasa si au vrut sa rezolve cateva lucruri, daca daca tot nu s-au dus la munca. Multi n-au stiut insa ca in institutii nu a lucrat nimeni. De exemplu, in spitale, desi s-au asigurat doar urgentele, medicii s-au trezit cu multi oameni la usa - unii incercau sa isi faca analize.

In Brasov, peste 100 de persoane care au avut treaba la Casa de Asigurari de Sanatate au putut discuta doar cu paznicii.

Ratele pentru credite s-au amanat si acestea cu o zi, pentru ca si bancile au fost inchise.

Rusaliile se sarbatoresc la 50 de zile dupa Paste si pentru crestini reprezinta coborarea Sfantului Duh asupra apostolilor lui Iisus. De anul acesta, Rusaliile sunt tratate ca o sarbatoare legala, la fel ca Sfanta Maria din 15 august.

Chiar si cu aceste doua noi adaugiri, tot stam mai prost decat spaniolii, care au 17 sarbatori legale sau italienii, cu 13.

Tags: sarbatori,

Romanii au sarbatorit Rusaliile!
Mii de pelerini ortodocsi i-au sarbatorit pe Sfintii Constantin si Elena
Optiuni de 1 Mai: dezmat in pielea goala in Vama sau fite de Mamaia
VIDEO PROTVPLUS.RO