Zeci de persoane amendate și avertizate la protestul din Piața Victoriei împotriva măsurilor anti-Covid

Ultima actualizare: 08-11-2020 20:12
Zeci de persoane amendate și avertizate la protestul din Piața Victoriei împotriva măsurilor anti-Covid
Inquam/ George Calin

Peste 40 de persoane au fost amendate duminică la protestul din Piața Victoriei împotriva noilor măsuri luate de autorități împotriva răspândirii Covid-19.

 

”În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt permise, cu participarea a maximum 100 de persoane. Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu organizatorii și cu persoanele prezente, pentru a le aduce la cunoștință prevederile legale și măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

”De asemenea, atragem atenția asupra folosirii aparatelor de zbor fără pilot, denumite generic "drone", deasupra spațiilor publice. O persoană a fost surprinsă folosind un astfel de aparat în Piața Victoriei, fiind sancționată contravențional pentru această faptă”, a precizat Jandarmeria.

 

Amenzi de 7.000 de lei

 

”Până în prezent, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19 și 29 de persoane au fost avertizate. În continuare, sunt desfășurate activități specifice de identificare și sancționare și a altor persoane care au încălcat prevederile legii”, a comunicat instituția.

”Scopul nostru nu este acela de a sancționa, ci acela de a limita răspândirea virusului. Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să respectați măsurile de protecție sanitară. Sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt prioritatea noastră!”, se încheie comunicatul Jandarmeriei București

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO