Zeci de oameni din orasul unde a crescut Paunescu vor veni la Bucuresti

05-11-2010 00:00


Lumanari

Primaria comunei doljene Birca, localitate in care Adrian Paunescu a copilarit, va pune la dispozitia a 50 de localnici un autocar, pentru a merge la Bucuresti la inmormantarea acestuia. Toate locurile au fost deja ocupate.


De asemenea, parohul bisericii din comuna a oficiat, vineri, o slujba de pomenire a poetului, in timp ce autoritatile locale au lipit, la institutiile publice, fotografii cu doliu ale omului de cultura.

Primarul comunei Birca, Marin Popa, a explicat ca poetul Adrian Paunescu a "ajutat enorm" aceasta localitate.

De-a lungul timpului, poetul s-a implicat in rezolvarea problemelor pe care le-a avut liceului din Birca, oferind cadouri elevilor, din contributii proprii. Astfel, autoritatile locale au decis in 2003 ca Liceul Teoretic din Birca, la constructia caruia a contribuit tatal poetului, sa poarte numele de Adrian Paunescu.

Poetul a copilarit in comuna Birca, dupa ce parintii sai au venit acolo din Basarabia, cand Adrian Paunescu avea doar un an. In comuna, el mai avea doar casa parinteasca, de care avea grija o vecina.

Moartea poetului a provocat reactii puternice si in randul suporterilor olteni. Fostul component al Craiovei Maxima, Aurel Beldeanu, se declara convins ca stadionul Ion Oblemencu va fi plin vineri seara, la meciul cu Otelul Galati, pentru ca fanii sa-i aduca un omagiu.

El spera ca, la aceasta partida, suporterii vor canta pe versurile compuse de poet special pentru echipa. Beldeanu a mai precizat ca Adrian Paunescu a ajutat foarte mult Craiova, in special echipa de fotbal, in perioada de dinainte de 1989.

Presedinte onorific la Universitatea Craiova, Adrian Paunescu a compus versurile a doua dintre cele mai populare imnuri din fotbalul romanesc: "Oltenia, eterna Terranova" (Universitatea Craiova) si "Suntem peste tot acasa" (Rapid).

Mai multe detalii si pe Mediafax.


 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO