Zeci de mii de studenti se intorc in centrele universitare. In bagaje au avut mancare, nu si carti


Ultimul update: Miercuri 08 Ianuarie 2014 06:55
Data publicarii: Duminica 05 Ianuarie 2014 19:10
Categorie: Stiri Sociale

A inceput "marea descarcare de bagaje" in Capitala si in toate centrele universitare din tara. Zeci de mii de studenti au descins din trenuri pline ochi cu sacose, valize si genti doldora de provizii.

Au lasat in urma o niste parinti ingrijorati si se pregatesc pentru o sesiune de neuitat. Urmeaza examenele, asa ca ai lor le-au dat la ei mancare cat pentru o luna intreaga.

Zeci, poate sute de oameni s-au aflat duminica pe peronul Garii De Nord. Si-au asteaptat prietenii care s-au intors cu trenul din vacanta de sarbatori, incarcati cu de toate.

Revederile patimase s-au impletit cu bucuria, inca bine ascunsa, a revenirii la facultate a mii de studenti din toata tara. Dovada ca nimeni nu s-a spetit sa isi care cartile sau cursurile in vacanta si sa invete de sarbatori, sunt raspunsurile la intrebarea clasica "ce contin bagajele": "Pai ne-am adus de acasa mancare, una-alta..."

La iesirea din gara, taximetristii nu au facut fata cererii, iar la casele de bilete RATB erau cozi serioase. Ajunsi in caminele din Regie, cativa tineri studenti la Automatica, din Ramnicu Vancea, isi faceau rezerve de apa si... hartie igienica.

Norocosii adusi de parinti cu masina la Bucuresti au facut paguba si mai mare in camara de acasa.

Urmeaza cel mai probabil cateva nopti de studiu intens in camine, pana cand vor fi date gata "materiile inexacte" care umplu acum frigiderele studentilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO