Vrei sa-ti iei scuter? Din 2011 vei avea nevoie de carnet ca sa-l conduci!

Ultima actualizare: 24-10-2012 00:44

Scoala si permis de conducere obligatoriu pentru cei care vor sa se strecoare prin orase cu scuterul. O norma europeana ne cere sa le introducem incepand cu 2011. Politistii, insa, o asteptau de mult.

Cum in ultimii ani numarul vehiculelor de acest tip a crescut spectaculos, si cel al accidentelor in care au fost implicate a urcat ingrijorator. In ultimele cinci luni au fost peste 125 de accidente provocate de bucuresteni pe scutere.

Majoritatea scuteristilor nu stiu ca este obligatoriu sa foloseasca ziua, permanent, luminile de intalnire, sa poarte cel putin casca de protectie atunci cand conduc, sa-si asigure un spatiu suficient de franare si sa mearga numai pe prima banda de circulatie, fara sa faca slalom printre masini.

Dar toate se vor schimba, spun agentii, cand obtinerea unui permis de conducere va fi obligatorie si pentru cei care merg cu scuterul.

Vestea nu-i bucura pe toti. Scuterul a devenit indispensabil pentru multi, tocmai pentru ca este foarte accesibil. Nu costa mult si nu ai nevoie de scoala. Toti sunt insa de acord ca noile reguli ar putea scadea numarul tragediilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO