Vizita papei, pregătită în cele mai mici amănunte. Mâncărurile preferate

Ultima actualizare: 12-05-2019 10:14

Antrenament general pentru vizita Papei Francisc în România. Ierarhii catolici de la noi pregătesc în cele mai mici detalii acest amplu eveniment.

Arhiepiscopia a lansat imnul oficial al vizitei papale, iar preoţii au gătit, împreună cu credincioşii, felurile de mâncare preferate ale Papei. În Piaţa Victoriei, o paradă cu peste o mie de tineri a deschis un concurs european pe un subiect intens dezbătut de suveranul pontif.

Brigada 30 Mihai Viteazul conduce, din Piaţa Victoriei până la statuia Aviatorilor, o coloană de tineri cu steaguri în mâini. O reţea europeană a şcolilor, aflată sub patronajul unei organizaţii catolice, i-a trimis la Bucureşti, cu trei săptămâni înainte de vizita Papei. În fiecare an, liceenii fac şi prezintă proiecte pe subiecte pe care pontiful pe promovează şi în spaţiul public.

Anul acesta, tema a fost situaţia migranţilor - nu doar cei din Orient, ci şi românii care părăsesc ţară. Tinerii au fost chemaţi să propună soluţii; câştigătorii concursului european vor pleca în Italia, într-o vacanţă.

Şcolile catolice şi cercetaşii vor susţine vizita Papei cu sute de voluntari.

Între liceenii români şi cei din Spania, Belgia, Ungaria, Polonia şi Albania, unii au avut deja ocazia să îl întâlnească pe suveranul pontif.

Între timp, Arhiepiscopia Romano-Catolică a lansat un imn pentru vizita papei Francisc în România. Iar la mănăstirea catolică Sfânta Agnes de lângă Bucureşti, preoţii, maicile şi enoriaşii au gătit mâncărurile preferate ale suveranului pontif: risotto cu spanac şi parmezan şi paste cu şuncă şi sparanghel.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO