Vita argentiniana i-a facut pomana porcului romanesc. Cum arata o masa de Craciun cu pretentii
Toata lumea vrea de Craciun belsug pe masa, dar nu toti se inghesuie la pomana porcului. Unii au lasat deoparte traditia si au preferat pentru sarbatori antricot de vita din Argentina, miel si purcelus de lapte din Spania sau fructe de mare.
Asta nu inseamna ca sarmalele si cozonacii nu vor avea loc pe masa, ci doar ca friptura de porc a fost inlocuita cu delicatese.
In acest restaurant traditia romaneasca a fost inlocuita cu cea spaniola. Vedete sunt fructele de mare numite "perceves" si care costa pana in 500 de euro kilogramul.
"Sunt niste scoici care cresc pe stanca in nordul Spaniei, in Galicia langa Portugalia. Sunt foarte scumpe, intre 200 si 500 de euro. Depinde de marimea lor", spune Sorin, proprietarul unui restaurant.
Si mielul de lapte cu pulpa de numai o jumatate de kilogram este foarte apreciat.
"Se baga la cuptor cu ulei de masline. Cand e aproape gata, punem si legume si vin. Trebuie sa fie un vin bun", spune bucatarul
Iar celebrul Ghita a fost inlocuit de un purcelus de numai 4 kilograme.
Iata ce va cuprinde meniul acestei familii: vrabioare de vita, antricot si muschi de vita. Carnea de friptura, pregatita direct la tava, mai trebuie doar asezata la cuptor. O asemenea masa, pentru 6 persoane costa 1100 de lei.
Si peste sau puiul ar fi o alegere buna, spun nutritionistii care ne atrag atentia sa gustam putin din toate si nu tot ce gasim pe masa, daca nu vrem sa ajungem la camera de garda.