VIDEO. Șeful Gărzii de Mediu: ”Bucureștiul importă, produce și exportă poluare”

Dată publicare: 06-04-2021 12:27
Dată actualizare: 06-04-2021 12:45


Poluare

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă că Bucureștiul este un oraș care ”importă, produce și exportă poluare”, iar anumite localități din apropierea Capitalei sunt ”forme de crimă organizată”, poluatoare, care până acum au fost tolerate de stat.

Invitat într-o emisiunea realizată de Cătălin Striblea la Europa FM și difuzată la PRO TV PLUS, Berceanu a declarat că nu poate face ”un top” al celor mai importante surse de poluare din București, deoarece instituția pe care o conduce nu are încă aceste date.

”Bucureștiul, pot să spun că importă, produce și exportă poluare. Sunt surse mici, surse medii și surse mari. Foarte multă lume se referă la poluatorii mari sau la câțiva poluatori, pentru că aceștia au fost mediatizați prepondederent, dar sunt mulți alți poluatori pe care noi nu îi vedem, dar care poluează. Și, însumați, însumați, au un volum de poluare semnificativ asupra Bucureștiului.” - a spus șeful Gărzii de Mediu.

În schimb, localități precum Sintești, aflată în apropierea Bucureștiului, contribuie din plin la poluarea mediului înconjurător, iar situația este binecunoscută de autorități.

Cu toate acestea, deși acolo este ”o formă de crimă organizată” în materie de poluare, statul român nu a făcut mare lucru până acum, ca să rezolve problema.

”Avem o formă de crimă organizată, asta este clar, pe care statul român, până acum, și autoritățile locale, au tolerat-o, pot să zic. Altfel nu pot explica. Respectiv, vin camioane cu deșeuri, cu cabluri, cu anvelope, cu alte deșeuri care ajung acolo, deșeuri care conțin și fracții metalice, asta e important de știut. Materialele respetive sunt incinerate și se extrage fracția metalică. Pe de altă parte, se depozitează ilegal și deșeuri în zona respectivă.” - spune șeful Gărzii de Mediu.

Întrebat de Cătălin Striblea cine i-a protejat până acum pe cei care încalcă legea, Berceanu a evitat să dea un răspuns clar.

Octavian Berceanu: ”Noi am intrat în forță. Au mai fost intervenții în forță anii precedenți, dar așa, mai mult de decor și imagine publică”.

Cătălin Striblea: Cine i-a protejat pe oamenii ăștia ani de zile?

Octavian Berceanu: ”Nu știu, că nu suntem o instituție a statului care să facă anchete.”

Emisiunea integrală cu șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, poate fi urmărită pe PRO TV PLUS.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO