Victime colaterale in dosarul retetelor false. 100 de pacienti, fara tratament dupa ce medicii lor oncologi au fost arestati

Dată publicare: 23-05-2014 18:56
Dată actualizare: 26-05-2014 07:10


Peste 100 de bolnavi de leucemie sunt victime colaterale ale scandalului de la ''Institutul Fundeni''.

Dupa arestarea celor trei medici de la Hematologie, acuzati ca ar fi eliberat retete false si ar fi vandut medicamentele suferinzilor, acum acestia din urma au fost transferati la alti doctori, depasiti de situatie. Ca o solutie de avarie, au fost imprumutati rezidenti de la alte spitale, insa pacientii se tem ca vor ramane in urma cu schema de tratament.

De trei zile de cand politistii au inceput cercetarile in dosarul retetelor fictive si au retinut trei doctorite de la Fundeni, scenele in care bolnavii asteapta pe la usi inchise sunt la ordinea zilei in sectia Hematologie.

"M-am programat in ianuarie si cand am venit nu mai e doamna doctor", a spus un pacient.

Cei care nu asteapta pe la usi trimiteri la analize parafate de alti doctori povestesc cu lacrimi in ochi cum s-au temut ca vor ramane ai nimanui. Un bolnav, de exemplu, s-a internat luni, iar marti a ratat tratamentul pentru ca medicul lui, doctorita Aristica Poenaru, a fost incatusata.

"Efectiv nevinovati si suprinsi ca doamne fereste vine alt medic, are alta idee, nu-mi mai face acelasi tratament cu acel citostatic, Velcade", a spus bolnavul.

Peste 100 de bolnavi aflati in ingrijirea celor trei doctorite arestate preventiv au fost transferati la alti medici. In urma scandalului, in sectia Hematologie turele au fost prelungite cu cateva ore, iar din alte spitale au fost chemati medici rezidenti.

In urma scandalului, de acum inainte o comisie va verifica toate retetele prescrise de medicii de la Fundeni pe care pacientii le iau de la farmaciile din afara spitalului.


VIDEO PROTVPLUS.RO