Un fost detinut va primi 10.000 de euro de la stat. A avut colegi fumatori

Ultima actualizare: 20-01-2012 21:30

A fost inchis intr-o celula cu multi fumatori si nu a primit nici meniu vegetarian, desi doctorul ii recomandase acest tip de mancare. Pentru asta, statul roman trebuie sa-i dea acum 10.000 de euro.

 

Fostul detinut, condamnat la patru ani si jumatate pentru furt calificat, s-a luptat ani buni cu statul roman ca sa castige procesul pentru rele tratamente in detentie. Iar Curtea Europeana pentru Drepturile Omului a fost de partea lui.

Fumul de la doar doua tigari poate fi extrem de toxic pentru cineva care nu fumeaza. Imaginati-va cat fum poate sa inhaleze un om care sta intr-o camera alaturi de alte 120 de persoane, dintre care 90%  fumatori care si-ar aprinde fiecare cate o tigara.

Pe aceste detalii a mizat si fostul detinut cand si-a sustinut cazul in fata judecatorilor de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si a castigat.

Intre timp, fumatorii au fost separati de nefumatori in penitenciare, dar vegetarienii tot n-au parte de mancare speciala. Mai au de asteptat. Un regim special pentru ei nu va fi introdus in penitenciarele din Romania in viitorul apropiat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO