Tinerii Ortodocși petrec timp de 4 zile la Sibiu: rugăciuni, concerte și teatru în prima zi


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 07 Septembrie 2018 08:09
Categorie: Stiri Sociale

Timp de patru zile, Sibiul şi-a deschis porţile pentru Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi.

Peste 3.000 de pelerini din 30 de ţări au venit să împărtăşească aceleaşi valori şi, de ce nu, să înveţe unul de la celălalt despre religie şi credinţa.

În prima zi, au spus rugăciuni şi au urmărit o serie de concerte şi spectacole de teatru.

Mii de steaguri din 30 de ţări au împânzit, înainte de lăsarea serii, Piaţa Mare din Sibiu. Tinerii ortodocşi veniţi din toate colţurile lumii au mărşăluit prin centrul oraşului, iar participanţii din Africa au avut grijă să facă atmosferă.

După o serie de rugăciuni, primul care a luat cuvântul a fost mitropolitul Ardealului, Laurenţiu. Apoi Patriarhul Daniel le-a vorbit tinerilor despre valorile ce reprezintă tema întâlnirii de anul acesta - Unitatea, Credința şi Neamul.

"Pentru noi înseamnă o oportunitate, un prilej de întâlnire, un moment în care tinerii sunt puşi în faţă de biserică, dar şi de societate."

La rândul lor, oaspeţii străini au împărtăşit din cultura lor.

"Avem foarte multe activităţi pe care le facem în bisericile din Africa. Când vine vorba de tineri avem festivalurile, care sunt minunate. Chiar şi cei care s-au îndepărtat se întorc la biserică."

"Tineretul din ţara mea, din Iordania, acceptă diversitatea oamenilor, din moment ce noi suntem minoritatea în socitetate. Pentru că am fost crescuţi în bazele credinţei ortodoxe, care sunt pace şi respectarea celorlalţi."

Activităţile din prima seară a evenimentului - ajuns la cea de-a cincea ediţie - au continuat până târziu în noapte cu diverse spectacole.

VIDEO PROTVPLUS.RO