"Tara profesorilor in strada"! Protestele continua, rezultatele nu mai vin!

Ultima actualizare: 15-10-2012 09:15
proteste sindicate

Dupa ce au marsaluit degeaba prin Capitala, pentru ca nu au obtinut nimic de la guvernanti, profesorii din tara continua sa picheteze prefecturile din Mehedinti, Salaj, Satu Mare si Tulcea.

Sute de cadre didactice afiliate la Federatia Sidicatelor Libere din Invatamant ameninta ca nu vor trece notele in cataloage pana cand nu le sunt rezolvate revendicarile.

Printre nemultumirile lor se numara refuzul autoritatilor de a deconta naveta, dezinteresul acestora pentru asigurarea fondurilor salariale ale trimestrului II, reducerile nejustificate de personal, dar si sistarea subventionarii in lunile iunie, iulie si august a biletelor de tratament si odihna in statiunile balneare.

Sindicatul din Tulcea a anuntat ca va depune la Parchet peste 100 de plangeri penale semnate de profesorii din judet, ca urmare a neplatii salariilor pentru luna februarie.

Intre timp, in scoli, elevii sunt fie trimisi acasa, fie li se tin prelegeri despre cat deproasta este noua Lege a Educatiei si cat de grav afecteaza ea sistemul de invatamant romanesc.

Copiii sunt ca in vacanta de doua saptamani, de cand s-au intetit protestele si se pregatesc pentru vacanta oficiala, de Paste, care incepe din data de 2 aprilie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO