STIRI INTERNE PE SCURT: Marti, ultima zi cand proprietarii pot plati impozitele fara penalitati. Cat este amenda

Dată publicare: 29-09-2014 18:50
Dată actualizare: 02-10-2014 07:16


Daca nu v-ati achitat impozitul pentru casa, teren sau masina, trebuie sa va grabiti. Marti, 30 septembrie, este ultima zi in care puteti plati fara penalizari. Aceasta si alte informatii, in stirile pe scurt.

Incepand de anul viitor, testele pentru depistarea hepatitei C vor fi introduse in pachetul medical de baza. Pana atunci, in Bucuresti exista un program de testare voluntara pentru persoanele cu risc. Centre speciale, unde oricine isi poate face testul pentru hepatita C, vor fi amenajate in mai multe orase din tara. Aproape 500.000 de romani sunt infectati cu virusul hepatitei C, iar numarul lor creste de la an la an.

_____________________

Adrian Sobaru, barbatul care a intrat cu forta in curtea Palatului Victoria, a fost adus luni din nou in fata anchetatorilor la Sectia 1 de Politie. Dupa un weekend petrecut acasa, in arest la domiciliu, lui Sobaru i s-au prezentat probele in prezenta avocatilor, iar dupa doua ore a fost escortat inapoi acasa. Miercuri, Tribunalul Bucuresti va decide daca aproba contestatia la masura arestului la domiciliu. Procurorii vor ca Sobaru sa ajunga in arestul politiei, unde sa fie supravegheat in permanenta.

_____________________

Marti este ultima zi in care proprietarii de imobile, terenuri si autovehicule isi mai pot achita impozitele pe anul acesta fara penalitati. De la 1 octombrie, pentru fiecare luna intarziere, va fi perceputa o majorare de 2%, conform Codului de Procedura Fiscala. Cine nu-si plateste taxele se poate trezi in cateva luni cu toate conturile blocate. Autoritatile ii au in vedere chiar si pe cei care au de dat statului sume mici.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO