Speriați de restricții, românii au luat cu asalt magazinele și farmaciile. ”Nu se știe ce vremuri vin”

Ultima actualizare: 08-11-2020 20:06

Speriați că de luni magazinele se vor închide mai devreme iar piețele se închid la interior, oamenii au ieșit duminică în număr mare la cumpărături.

Mai toți și-au umplut coșurile cu gândul să stea fără griji cel puțin câteva zile, așa că s-au format rapid cozi.

Și în fața farmaciilor oamenii au așteptat zeci de minute în șir indian. Asta, chiar dacă în cazul lor programul nu se modifică. Farmaciile vor putea funcționa și pe timpul nopții.

Pe multe liste de cumpărături ale celor care au ieșit duminică cu treburi figurau produsele de bază: făină, ouă, carne, ulei, fructe și legume sau baxuri de apă.

Bărbat: O să venim mai rar, facem după posibilități.
Reporter: Acum pentru ce perioadă ați făcut cumpărături?
Bărbat: O săptămână, două maxim”.

De altfel, unii încă de la începutul pandemiei au redus frecvența cu care merg la cumpărături.

Femeie: ”Mie mi se pare un lucru bun. Noi de obicei așa ne facem aprovizionarea, nu acum. Noi venim o dată pe lună, ne facem aprovizionarea. Nu prea alergăm pe afară, pentru că chiar ne este frică”.

De luni, toate magazinele vor fi închise după ora 21:00, așa că oamenii spun că vor fi mai precauți și că o să cumpere mai rar, dar în cantități mai mari.

Localnică: ”Merg la cumpărături pentru că se închid piețele. Trebuie să ne facem un pic de aprovizionare că nu se știe ce vremuri vin".

Femeie: ”Este când venim săptămânal sau la două săptămâni, că suntem o familie de 5 persoane și ne facem atunci cumpărăturile. Nu este nevoie, dacă îți faci o listă, să vii zilnic”.

Femeie: ”Iau cam pentru o săptămână. Iau produse de bază, să nu vin toată ziua”.

 

Cozi la farmacii pentru vitamine

 

Și la farmacii a fost aglomerație, deși acestea pot rămâne deschise și după ora 21.00, au anunțat autoritățile.

Totuși, sezonul tot mai rece și pandemia i-au făcut pe mulți să-și umple plasele cu pachete întregi de suplimente alimentare și vitamine.

Femeie: ”Da, în general folosesc vitamine și mănânc multe fructe”.

Bărbat: ”Avem, că ne-am făcut deja stoc acasă cu vitamine, luăm vitamina C, D3”.

Femeie: ”Sper să fie bine pentru toată lumea, eu zic că nu este o idee rea. În ideea că așa poate le-am cumpărat din timp, sunt unele cumpărate din timp, dar noi de obicei facem primăvara și toamna câte o cură de asta, pentru imunitate".

Alături de farmacii, și benzinăriile vor putea rămâne deschise după ora 21.00. Iar livrările la domiciliu vor putea fi făcute și pe timpul nopții, anunță autoritățile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO