Soferii care distrug bordurile si refugiile de tramvai vor fi buni de plata

14-01-2010 00:00


Pe principiul orice banut conteaza, mai ales ca bugetul este sarac, autoritatile din Bucuresti pornesc un razboi dur cu soferii si cu firmele care le-au asigurat acestora masinile.

Pe inteles, toti cei care fac praf borduri, garduri, refugii de tramvai sau stalpi, in urma unor accidente, sunt obligati sa plateasca, iar daca se opun vor ajunge in instanta.

Cele mai costisitoare reparatii sunt cele din pasajele subterane. Urmeaza salturile ratate in fantanile arteziene de pe bulevardul Unirii pentru care administratorul zonei, Administratia "Lacuri Parcuri" a mers si in instanta. Cere aproape 40.000 de lei, cheltuiti dupa 4 astfel de zboruri.

Autoritatile isi cer si ultimul banut si de la soferii care au rupt stalpi, ori au parcat pe gazon sau in rondurile de panselute.

Si Regia de Transport Bucuresti vrea partea ei, adica 157.000 de lei. Pe inteles, anul trecut 71 de bucuresteni au distrus refugii de tramvai sau statii de autobuz.

In 18 cazuri, dosarele sunt in instanta dupa refuz de plata pe motiv de facturi umflate, in medie 2200 de lei una.

Curg astfel de somatii si de la primariile din Bistrita sau Botosani. Dupa caz daunele vor fi platite fie de autori, fie de firmele de asigurare.

 

Tags: accidente, taxe,

VIDEO PROTVPLUS.RO