Sfintii Mihail si Gravil, sarbatoriti la iarba verde... in prag de iarna!

Ultima actualizare: 09-10-2012 02:10

Ca-i cheama Michi, Mihnea, Gavril sau, daca vorbim de femei, Gabi ori Mihaela, aproape 1,4 milioane de romani sunt sarbatoritii zilei.


A fost o zi de noiembrie care a semanat cu una de aprilie in multe zone, asa ca in loc sa intinda masa din sufragerie si sa isi serveasca oaspetii cu vin fiert, oamenii au pus gratarele pe iarba si au scos berea de la rece.

Foarte multi turisti au mers duminica la munte, unde a fost o zi superba, cu soare si peste 15 grade. Sarbatoritii au umplut poienitele de pe Valea Cerbului din Busteni si au petrecut cu gratare pline de fripturi si mititei, vin , bere si muzica.

La fel de bine s-au distrat si cei care au ramas in orasele lor. La Iasi, de pilda, termometrele aratau 19 grade, vreme numai buna pentru iesit la iarba verde.

Dintre sarbatorititii de duminica, peste 1 milion poarta prenumele de Mihai sau Mihaela. Avem si aproape 220.000 de romani care se numesc Gabi sau Gabriela.

Cu bateriile incarcate si gata pentru o noua saptamana de munca, spre seara toata lumea s-a urcat in masini si a pornit spre casa. Pentru pasageri, timp pentru siesta a fost berechet in trafic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO