Sedintele de judecata, suspendate zilnic, de joi, cate trei ore

08-07-2009 00:00


tribunal

Sedintele de judecata de la toate instantele din tara vor fi suspendate, incepand de joi, pe durata nedeterminata, actiunile urmand sa aiba loc zilnic, timp de trei ore, cu incepere cel mai probabil de la ora 9.00.

 

Vicepresedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR) Dragos Calin a precizat ca acest demers va continua fara un termen anume, aratand ca "forma de protest va inceta in momentul in care puterea Executiva si cea Legislativa, sub aspectul Statutului de judecator, va adopta masurile pe care asociatiile profesionale le vor considera necesare".

Dragos Calin a aratat ca judecatorii nu sunt interesati in mod exclusiv de chestiunea salariala, ci si de cele legate de volumul de munca, de legislatia incoerenta, precum si de multe aspecte privind condamnarile Romaniei la CEDO.

Referitor la acest ultim aspect, Calin a spus ca, in peste 95% din cazuri, culpa nu este a judecatorului, ci a puterii legislative, indicand in acest sens un studiu al UNJR care care va fi curand dat publicitatii.

Citeste si Zi decisiva pentru lefurile judecatorilor!

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO