Nordul tarii sub ape. Inundatii in Satu Mare, Maramures si Cluj

04-07-2009 00:00


Nordul tarii sub ape. Inundatii in Satu Mare, Mara...
Nordul tarii sub ape. Inundatii in Satu Mare, Mara...

UPDATE: Mai rau ca un blestem, dupa ce au ravasit toata tara, furtunile au bantuit si Maramuresul.

 

Sute de oameni s-au trezit cu apa pana la brau in case si in curti, chiat ca o singura ora a plouat torential. Si pentru ca raul sa fie si mai mare, unii au stat in bezna dupa ce alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta.

80 de case au fost inundate, anuntat pompierii, care s-au chinuit toata noaptea sa ii ajute pe localnici sa scoata apa afara. Problemele cele mai mari au fost in Valenii Somcutei, localitate care a fost izolata dupa ce apa a acoperit drumul de acces. Mai mult de zece sate sunt inundate, iar fantanile s-au umplut cu noroi.

Vijelia a distrus peste 120 de hecatre de culturi agricole, iar soseaua care leaga satul Stejera de restul judetelui a fost rupta de torenti. Lucrurile s-au mai linistit pe ziua insa oamenii nu cred ca au scapat.

Si in Satu Mare, 25 de persoane au fost evacuate din case vineri seara dupa ce locuintele le-au fost inundate in urma unei ploi torentiale.

Iar in Cluj peste o suta de hectare de culturi si gradini, precum si mai multe gospodarii si fantani din satul Livada, comuna Iclod, au fost afectate vineri seara de o ploaie torentiala care a durat doua ore.

 

Tags: inundatii,

VIDEO PROTVPLUS.RO