Sarbatorile incep mai devreme? Nu-i cu suparare, au decis maramuresenii
Au facut prefata la Muzeul Satului din Baia Mare, unde sute de curiosi au venit sa-i asculte pe colindatori si sa verifice maiestria bucatarilor care-au intins mese bogate. Cinstea cea mai mare au primit-o palinca si fripturile de porc cu mamaliga.
Sute de colindatori, dar si oameni de vaza din Maramures, s-au adunat la Muzeului Satului pentru prima zi de sarbatoare. In timp ce oaspetii ascultau colinde, bucatarii au gatit chiar sub ochii lor sase porci.
Bucatele, odata preparate, n-au mai ajuns pe vreun raft: publicul le-a devorat pana la ultima firimitura. Iar palinca cu grade multe a dezlegat tot atatea guri care n-au mai tacut.
Odata ce primele colinde s-au auzit, din Maramures nu mai lipseste decat Mosul. Dupa datina, localnicii au verificat drumul cu clopotei si s-au asigurat ca nimic nu-i va sta in cale in seara de Ajun.