Salveaza-l pe Catalin de la moarte! Gestul tau conteaza!

21-01-2009 00:00


Are 17 ani, dar de sapte luni viata l-a lovit cumplit. Cu toate astea, se agata de orice speranta de viata, chiar daca sufera de o boala crunta si totul pare ca se naruie in jurul lui.


Este povestea unui pusti din Barlad, care sufera de o forma rara de cancer. Si totusi, medicii spun ca are sanse sa zambeasca din nou. Totul depinde insa de o operatie de transplant de maduva osoasa, care ar putea fi facuta cu succes intr-o clinica din Italia. 

Are nevoie insa de 150.000 de euro pentru asta, o suma uriasa pentru o familie care se bazeaza doar pe salariul mamei, profesoara la o scoala din oras. Il ajuta si sute de colegi, amici si profesori, dar are nevoie in continuare de ajutorul nostru, al tuturor.

Nu implinise 17 ani cand a aflat ca e bolnav de leucemie mieloplastica. Pana sa iasa la iveala diagnosticul, se simtea doar obosit. Era din ce in ce mai palid si nimic nu-l mai inveselea. 

Cand abia s-a mai putut ridica din pat, a ajuns la Bucuresti, unde rezultatele analizelor au confirmat cele mai negre ganduri. 

A urmat un tratament cu citostatice si a slabit enorm. O data cu lumina din ochii lui s-a stins si vocea mamei, care i-a fost tot timpul alaturi. Aproape i-au ramas si colegii. 1.200, insotiti de profesori, au iesit miercuri pe strazile din Barlad pentru el.

Slabit, pe patul de spital, Catalin nu si-a pierdut speranta. Prietenii nu l-au lasat. In jumatate de an l-au ajutat cum au putut. Au organizat piese de teatru si chiar petreceri, au vandut flori pe strada si astfel s-au strans in contul lui 25.000 de euro. Operatia care i-ar da o sansa la o viata normala costa insa 150.000. Ar trebui sa ajunga intr-o clinica privata din Padova, Italia. Donatorul ar fi chiar fratele lui, de 13 ani.

Dar ca sa poata fi programat la operatie in martie, Catalin ar trebui sa plateasca in avans cel putin 60.000 de euro. Mamei lui i-ar trebui zeci de ani pentru a strange atatia bani, iar asta fara sa cheltuie un leu.

Oricine il poate ajuta e binevenit si poate depune orice suma in lei in contul RO21BRDE380SV22091683800, deschis pe numele lui, sau in euro in contul RO47BTRL03804201822962XX, pe numele mamei sale, Elena Micu.

Tags: leucemie, cancer,

VIDEO PROTVPLUS.RO