Romanii stau la coada pentru cumparaturile de Craciun! Vezi ce se cauta

21-12-2010 00:00


Pare greu de crezut, insa la 21 de ani de la Revolutie romanii stau in continuare la cozi ca sa-si cumpere carne, sunca, toba, branza sau cozonac.

Se intampla asta in macelariile curate si bine aprovizionate sau in magazinele traditionale, unde se vand produse in general foarte gustoase.

La mare cautare sunt si targurile in aer liber, cum este cel de la Piata Unirii. Preturile sunt destul de mari, insa oamenii cauta mancarurile traditionale cum ar fi sunca si muschiul afumat, branza de telemea, cozonacii sau turta dulce.

Comerciantii spun ca vanzarile nu sunt atat de mari precum se asteptau. Insa chiar si asa, cantitatile de carne vandute sunt impresionante.

Aglomeratie mare si la Sibiu, unde cei care nu au parlit porcul, dar vor totusi sa vada pe masa bucatele traditionale, apeleaza la carmangerii.

In magazinele de cartier carnatii se vand cu 16-18lei kilogramul, iar caltabosul, toba si slanina afumata cu 12-14 lei.

Potrivit unui studiu GFK, majoritatea romanilor cumpara dulciuri si imbracaminte pentru cadourile de Craciun. 84% dintre cei intervievati aleg dulciurile, iar peste trei sferturi din romani cumpara obiecte de imbracaminte si accesorii vestimentare.

93% din Romani achizitioneaza cadourile de Craciun din bugetul propriu si doar 11% apeleaza la cardul de credit sau la descoperirea de cont de pe cardul de salariu.

VIDEO PROTVPLUS.RO