Romanii incheie anul in 2008 in magazine!
Dati sarmalele la rece, pe balcon! E timpul sa pregatim frigiderele pentru sampania si vinul de Revelion. Asa si-au spus, probabil, romanii care au colindat marti magazinele.
Daca la raionul de carne cam batea vantul, la cel de bauturi era omor. Se pare ca romanii si-au cam facut plinul cu bunatati de Craciun, iar acum, de Revelion, hrana va ramane la stadiul de amortizor.
Pe masura ce afara temperatura coboara tot mai repede sub 0 grade Celsius, clientii se incalzesc entuziasti la cele 10-14 grade ale sutelor de sticle de muscat, chardonnay, feteasca, muscat sau pinot.
Vorbim de provizii serioase. La petrecaretii veritabili, Anul Nou incepe pe 31 decembrie dimineata si se termina cu cateva ore inainte de a se prezenta proaspeti din nou la serviciu.
Un cos ticsit cu bauturi fine costa de la o mie de lei in sus. Dar daca, in drum spre casa de marcat, oamenii vad ca au mai ramas ceva urme din bugetul pe 2008, fiti siguri ca isi amintesc de un Vasile sau un Sfant Ion pe care trebuie sa-l cadoriseasca.
O sticla de vin spumant sau de lichior romanesc costa 10-15 lei. Cine vrea ceva autentic din regiunea Champagne, da de la 150 de lei in sus.