Românii fără copii, răsfățați cu localuri și cazări exclusiv adulților. Afacerile prosperă


Ultimul update: Vineri 01 Februarie 2019 20:15
Data publicarii: Vineri 01 Februarie 2019 19:54
Categorie: Stiri Sociale

Românii încep să îşi dorească vacanțe fără copii, iar hotelierii încurajează asta. Spun că aşa au clienţi, în urma cărora camerele rămân mult mai curate, aşa că investiţiile în renovări sunt mai mici, iar profitul mai mare.

Tinerii fără copii sau chiar părinţii care vor să evadeze pentru câteva zile sunt cei care îşi doresc escapade dedicate exclusiv adulţilor. Mai toţi vor să mănânce în tihnă.

De exemplu într-un restaurant din Braşov proprietarii au amenajat o încăpere pentru cei care nu vor zarvă. Interiorul este decorat cu palmieri, turiştii au acces şi la o colecţie de vinuri, iar un pianist se ocupă de atmosferă.

Eirck Kovacs, reprezentant restaurant: "E vorba de intimitate, de faptul că nu vor să stea lângă copii, foarte multă lume cere asta, avem anumite mese care sunt separate. Încearcă să se ferească de copii cât mai mult din cauza gălăgiei şi dezordinii."

Pentru cupluri există şi un meniu special din care nu lipsesc fructele de mare şi ciocolată.

Într-un bloc au fost amenajate apartamente care se închiriază în regim hotelier. Preţurile încep de la 80 de euro pe noapte. Turiştii ajung în living direct cu liftul. În loc de pereţi groşi găsesc geamuri uriaşe şi au parte de privelişte spre centrul istoric al Brașovului. Cei care primesc doar adulţi spun că "regula" le-a crescut profitul.

Florin Babos, manager: "Beneficiul nostru este că se păstrează foarte bine încăperea, ca şi locaţie, uzura e mult mai mică. Rezervările se fac deja şi pentru vară."

Şi o vilă boutique de 5 stele situată pe Drumul Poienii a adoptat acelaşi regim. Aici tarifele variază între 95 şi 145 de euro pe noapte.

Laurențiu Chim, reprezentant vila boutique: "Suntem în topul căutărilor pentru locurile romantice. E un loc mai intim şi clar făcut pentru a scăpa de treburile cotidiene şi stres.”

Într-o altă vilă proprietarii au extins spaţiul dedicat adulţilor, după ce nu mai făceau faţă cererilor. Turiştii dorm în baldachin şi au jacuzzi în camere. În unele centre SPA din Poiana Braşov unde copiii sub 18 ani nu au acces, adulţii pot petrece ore relaxante cu masaj în tandem şi împachetări cu ciocolată.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Clădire emblematică a Capitalei, renovată cu 6 milioane €. Cum arată acum Hotel Lido
VIDEO PROTVPLUS.RO