Romanii au luat cu asalt halele de carne! Vezi care sunt preturile
Cu o zi inainte de Ignat si in ultima duminica de cumparaturi pana la Craciun, gospodinele sau sotii lor, cu indicatii precise, au luat cu asalt halele de carne.
In Bucuresti, oamenii abia s-au strecurat pana la vitrine sa studieze oferta. Cu toata aglomeratia, comerciantii spun ca nu vor numara atat de multi bani pe cat s-ar fi asteptat. A fost buluc si in magazinele cu produse traditionale, desi preturile sunt tare piperate.
A fost o ocazie buna pentru macelari sa-si arate maiestria. Fiecare a transat zeci de carcase de porc in fata clientilor care si-au ales apoi bucata de carne preferata.
Piata este foarte bine aprovizionata. Puteti gasi orice de la pulpa si muschi pana la sorici, codite, picioare si chiar mate sau creier. Muschiul se vinde cu 20 lei pe kilogram, pulpa cu os si fleica - 16. Un kilogram de sorici costa 15 lei in timp ce unul de carnati sau de carne tocata se vinde cu 13. Picioarele si coditele de porc se dau cu 5 lei pentru un kilogram, iar matele pentru lebar cu 3.
Carnea de vita este mai scumpa. Antricotul se da cu 18 lei, in timp ce un kilogram de pulpa fara os costa 23 de lei. Desi a fost aglomeratie mare, multi clienti au plecat cu desaga goala.
Si in piete a fost imbulzeala. La fel si la hipermarketuri, unde oamenii au inceput sa plece din nou cu cosurile pline.