Romania paradoxurilor! Bogatii iau ajutoare sociale, saracii mor de foame


Ultimul update: Miercuri 03 Octombrie 2012 00:16
Data publicarii: Duminica 10 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

De cand Guvernul s-a hotarat sa taie din cheltuieli e suparare mare in localitatea Curcani din Calarasi. 93 de familii au ramas luna aceasta fara ajutoare sociale. 400 de oameni care sustin ca n-au nici un venit nu mai primesc nici un leu de la stat.

Ar fi inghitit mai usor aceasta pastila amara daca n-ar fi aflat ca alti vecini, mai instariti, ar fi ramas pe lista de plata, chiar daca au vile si masini.

Comuna Curcani numara 6.000 de suflete. Pana luna aceasta, cam 1.700 au primit ajutor social. Pentru ca nu au bifat orele de munca in folosul comunitatii, 400 au ramas fara. Supararea mare este insa alta.

"Are si bogatii si saracii, da' ia numai bogatii, saracii nu ia", spun satenii.

Ce raspund reprezentantii primariei? "Noi ca consilieri n-avem noi, noi nu ne bagam la treaba asta ca noi n-avem ca consilieri decat sa aprobam bugetul de stat si io stiu ce s-a intamplat aici?!", spune consilierul primariei Curcani, Gabriel Voican.

Cei taiati de pe lista arata spre o vila ai carei locatari sunt la munca peste hotare. Si totusi ar incasa ajutorul.

Aceiasi bani de la primarie i-ar primi si patronul unui magazin aflat la parterul unei vile. El nu a fost de gasit, insa cumnatul recunoaste ca si el i-a incasat aproape un an.

Pe de alta parte, cei exclusi sunt foc si para. Oamenii s-au strans in fata institutiei.

Potrivit legii, aceste ajutoare, intre 100 si 300 de lei, se acorda doar persoanelor care dovedesc ca nu au niciun venit, nu au proprietati - case sau masini - si nici nu sunt patroni. Degeaba traiesc beneficiarii bine, daca nu este nimic trecut pe numele lor, potrivit textului, au dreptul la ajutor.

Centrele de zi pentru copiii sarmani, supra-aglomerate
Dezmosteniti ai sortii in Las Vegas! Candva bogati, acum locuitori in canal
Romania, tara copiilor saraci si parasiti! Au nevoie de ajutorul nostru!
VIDEO PROTVPLUS.RO